Objavljena knjiga „Razgovor s precima” autora Zdenka Lešića

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Razgovor s precima” autora Zdenka Lešića.

Autor Zdenko Lešić preminuo je 2018. godine, a knjiga „Razgovor s precima” obuhvaća njegove tekstove koje je objavljivao u reviji „Svjetlo riječi” u razdoblju od jeseni 2016. do proljeća 2018. godine, što knjigu čini jedinstvenim uvidom u njegov posljednji rad i djelo.

Sam autor je, pred početak pisanja tekstova koji će biti sadržani u knjizi, napisao: „U posljednje vrijeme obuzima me čežnja da razgovaram s piscima o čijim sam književnim djelima i sam pisao.” Ovo njegovo djelo to upravo i jest – autorov razgovor s pjesnicima i proznim autorima čija djela je izučavao, a među njima su Antun Branko Šimić, Tin Ujević, Ivan Goran Kovačić, Miroslav Krleža, Ćamil Sijarić, Milena Mrazović i mnogi drugi.

Ova knjiga Lešićevih promišljanja o stvaralaštvu drugih književnika, djelo je visoke umjetničke vrijednosti, ali istovremeno i jedinstven „udžbenik” književnosti naših prostora. Predstavlja sažet pregled dugogodišnjih istraživanja i predanog rada Zdenka Lešića koje, kroz tekstove obuhvaćene u knjizi, Lešić na zanimljiv i kreativan način prenosi na svakoga tko će ih čitati.

„Bilo da piše o pjesnicima ili prozaicima, autor razgovara s piscima i njihovim djelima, čvrsto usidrenim u kontekst, u vrijeme, te društveni i kulturni ambijent. I ma koliko je tu riječ o nekoj vrsti mikro-eseja, pažljivom čitatelju, a tekstovi su pisani za relativno širu publiku, neće promaknuti to da ih je pisao vrsni znalac književnosti”, o knjizi je rekao recenzent Željko Ivanković.

Knjigu „Razgovor s precima” autora Zdenka Lešića možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; ili na web knjižari Svjetla riječi.

Označeno u