Objavljeno djelo „Zlatna Kraljica – Ukazanja Majke Božje u Roženici” dr. Josipa Mužića

U izdanju Glasa Koncila iz tiska je izašla nova knjiga pod nazivom „Zlatna Kraljica – Ukazanja Majke Božje u Roženici” autora dr. Josipa Mužića.

Riječ je o knjizi koja govori o Gospinim ukazanjima koja su troje djece iz obitelji Markuz iz sela Roženice pokraj Zagreba imala u razdoblju od deset godina (1951. – 1961.).

Autor u knjizi, osim što opisuje ukazanja, njihovu narav i poruke, donosi i teološku prosudbu te plodove kojima su ona urodila. Nije zaobišao prikazati ni progone i zlostavljanja koji su se dogodili kad je komunistička vlast saznala za događanja u Roženici. Također je detaljno opisao mjesto i župu stavljajući ih u povijesni okvir.

Prema riječima dr. Mužića, razlog zbog kojeg događala možebitna ukazanja u Roženici u konačnici uvijek ostaje misterij Božjega odabira. Dio odgovora krije se u povijesnom razdoblju nametnutoga totalitarizma gdje je nakon „križnoga puta” i masovnih ubijanja uslijedilo zatiranje vjere i identiteta hrvatskoga naroda.

Upravo je tada Marija pokazala svoju blizinu kao što je to učinila stojeći pod križem svoga Sina. Primjerom je navijestila da svaka pretrpljena nepravda i žrtva iz vjernosti prema Kristu ima smisao i da pod križem treba ustrajati ne gubeći nadu u uskrsnuće.