Travanjski broj revije Svjetlo riječi: „Sveta Zemlja: Povijest spasenja i židovski narod”

Iz tiska je izišao travanjski broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Sveta Zemlja: Povijest spasenja i židovski narod”.

Temu broja je podrobnije pojasnio Boris Havel pružajući svojim tekstom uvid u kompleksan odnos između Crkve i Židova tijekom povijesti pa sve do danas. Svoj tekst na ovu temu napisao je i Ivica Šola nudeći kroz njega kratki povijesno-teološki osvrt na židovsko-kršćanske odnose, a Boris Beck preporučuje knjigu „Izrael: narod u danu rođen” - prvi dio najavljene trilogije o povijesti Izraela autora Borisa Havela za sve one koji žele saznati još i više o ovoj tematici.

Travanjski broj revije je za čitatelje i ovoga puta mjesto gdje se mogu informirati, educirati i zabaviti kroz raznolike teme, a jedna od tema koje mogu potaknuti čitatelje na dublje razmišljanje i raspravu je utjecaj tehnologije i znanosti na čovjeka, vjeru i život uopće.

Tekstovi koji skreću pažnju na ova pitanja, a istovremeno nude i korisne informacije su oni o biocentrizmu i transhumanizmu fra Vilija Radmana i don Danka Kovačevića kao i razgovor sa Zdenkom Uvalićem – ovlaštenim inženjerom i članom instituta IMechE u Ujedinjenom Kraljevstvu koji priča o svemirskoj tehnologiji, razumijevanju svemira i našega mjesta u njemu i vjeri i znanost koji se, po njegovom mišljenju, ne bi trebali međusobno isključivati već nadopunjavati.

Što znači živjeti evanđeoski? Kako ostvariti duhovni napredak? Koji je recept za svetost? – saznajte iz tekstova Stjepana Licea, fra Josipa Ikića i Bože Skoke, a svoju žeđ za umjetnošću utažite čitajući djela autora o kojima pišu Ivo Pranjković i s. Elvira Lovrić ili slušajući glazbu o kojoj piše fra Emanuel Josić.

Ukoliko Vas sunčani proljetni dani mame na putovanja, otkrijte jedinstvenosti anadolijskog grada Kastamonu u putopisu Dalibora Balliana, saznajte priču o talijanskom Gospinu svetištu Nostra Signora della Guardia u tekstu fra Damira Pavića i pročitajte reportažu o obližnjem samostanu i crkvi sv. Franje Asiškog u Imotskom.

Revija sadržava i brojne druge zanimljive tekstove s područja vjere, društva i kulture, a za čitatelje su tu i recepti za kreativno nadahnuće u kuhinji, prijedlozi domišljatih aktivnosti za djecu i nagradna križaljka za dozu zabave i izazova, kao i savjeti o zdravlju koji pomažu da brinete o svom fizičkom i mentalnom blagostanju.

Svoj primjerak revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Možete ga i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a na svoje omiljeno štivo možete se i pretplatiti putem web knjižare Svjetla riječi i čitati ga svaki mjesec u tiskanom ili digitalnom izdanju.

Širimo svjetlo.

Označeno u