Uskrsni broj revije Svjetlo riječi

Iz tiska je izišao uskrsni broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Uskrs: Istinska budućnost”.

Temu broja je podrobnije pojasnio prof. dr. Hrvoje Kalem pišući o tome na koji način, iz perspektive današnjeg vremena, možemo razumjeti događaj uskrsnuća, koje značenje ono nosi za nas danas te na koji način se u uskrsnuću isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost.

Osim tekstova koji se bave temom Uskrsa, ovaj broj revije bogat je i drugim raznovrsnim tekstovima s područja vjere, društva i kulture od kojih izdvajamo sljedeće:
Tekst Marka Karamatića u kojem piše o posljedicama koje u društvenoj svijesti ostavljaju neki od popularnih ideoloških pokreta nastalih s ciljem mijenjanja ustaljene slike društva i pojedinca.
Tekst don Josipa Mužića o Stepinčevoj Crkvi i tekst don Damira Šehića koji postavlja pitanje Mora li čovjek biti podložan Božjem zakonu?

Revija i ovaj mjesec donosi zanimljiv razgovor pa iskoristite priliku i pročitajte što kroz svoje odgovore poručuje fra Anđelko Barun govoreći o povijesti kao učiteljici života.

Ovaj broj revije prožet je i pričama o putovanjima – onim stvarnima ali i metaforičkima pa tako imate priliku pročitati tekst fra Damira Pavića koji opisuje svoje iskustvo putovanja u marijansko svetište Naša Gospa od Covadonge u Španjolskoj ili tekst prof. Dalibora Balliana koji ovoga puta piše o poljskom gradu Krakovu.

A ako želite malo više ući u nutrinu onoga što čovjeka čini vrijednim postojanja, tu su: tekst fra Josipa Ikića o duhovnom putovanju i hodu na putu svetosti; tekst Stjepana Licea koji svojim prepoznatljivim stilom piše o putovanju prostorima naših života dok fra Danijel Nikolić i profesorica Silvana Fužinato pišu o uzetomu i bratu Filipu koji su susreli Krista i sv. Franju Asiškog što je odredilo tijek njihovih daljnjih životnih putovanja.

Revija nudi i inspirativne članke o književnosti, glazbi, hrani i zdravlju, te vam donosi novosti kod nas i u svijetu, kao i zabavu za sve generacije u obliku nagradne križaljke i prijedloga kreativnih aktivnosti u okviru rubrike Roditeljima i djeci.

Svoj primjerak revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Možete ga i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ukoliko još uvijek niste dio velike obitelji Svjetla riječi, posjetite web knjižaru Svjetla riječi i pretplatite se na digitalno ili tiskano izdanje revije.

Širimo svjetlo.

Označeno u