VIDEO Svjedočanstva ratnih strahota koje su vukovarski franjevci proživjeli zajedno sa svojim narodom

Film pod naslovom “Vukovarski franjevci u Domovinskom ratu”  sadrži svjedočanstva ratnih strahota koje su franjevci proživjeli zajedno sa svojim narodom. U filmu svjedoče sami franjevci koji su proživjeli rat, progon i koncentracijske logore. Ovo filmsko djelo je svjedok jednog vremena i ljudi koji su hrabro trpjeli, a mnogi i poginuli za našu slobodu.

plakat-franjevci.jpg

foto: plakat filma Franjevci u Domovinskom ratu

"Istiniti događaji i priče koji potvrđuju bliskost franjevaca s njihovim narodom. Ovaj puta u ratnim strahotama Vukovara i koncentracijskih logora.
Također se pokazuje istinitom tvrdnja da je "krv mučenika - sjeme novih kršćana", jer i nakon svih strahota Domovinskog rata franjevci i dalje djeluju, učvršćuju vjeru svoga naroda, pomažu svima potrebitima i odgajaju nove naraštaje Kristovih vjernika", poručuju franjevci na YouTube kanalu Franjevci Jastrebarsko.

Neka nam i ovo filmsko ostvarenje bude sjećanje na teško postignutu slobodu naše Domovine i poticaj da je cijenimo još više, poručili su na mrežnoj stranici Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

POGLEDAJTE:

Ovaj film je prvi dio trilogije (zamišljena su tri filma) o franjevacima u okupiranom području Podunavlja. U pripremi i izradi se trenutno nalazi drugi film koji nosi naslov “Svećenik – čuvar hrvatskog Podunavlja”, a govori o pokojnom fra Marku Maloviću kao jedinom svećeniku koji je ostao na okupiranom području (u Iloku) tijekom cijeloga vremena rata i okupacije.

Označeno u