Tribine Humac: Bog ne treba odvjetnike nego svjedoke

Dragi prijatelji pozivamo Vas na treću TRIBINU na Humcu koja će se održati 18.2.2015. u staroj crkvi sv. Ante s početkom u 19 sati.

Krist nas poziva da budemo njegovi svjedoci kako bismo svojim životom razdijelili njegov mir. Svatko od nas to može napraviti, u mjestima gdje živimo, usprkos tome što se ponekad osjećamo siromašnima. Papa Franjo dolazi u Sarajevo da ohrabri ljude koji žele biti glasnici siromašne Crkve, jer samo čovjek koji je siromašan može postati bogat Kristom. Bogu danas nisu potrebni odvjetnici, već prije svega svjedoci.

Pozivamo Vas na tribinu gdje će dva svjedoka progovoriti o Božjem ulasku u njihov život. Bog kada uđe u tvoj život postat ćeš siromašan, jer vidjeti ćeš da nebo može pripasti onima koji nemaju ništa, dovoljna je ruka za koju će te Krist primiti i uvesti u kraljevstvo koje je bogato siromašnima. Ovi svjedoci žele poput svetog Franje kazati "da poljubiti gubavca znači poljubiti Krista" - usudimo se ljubiti ranjeno, jer i Bog je nas poljubio gdje smo ranjeni, a to je naše srce.

Dođite i rastimo uz Riječ, koja nas čini hrabrijima prema Životu.

Označeno u