Koji je glavni razlog zašto ti postojiš? Ove misli će te oduševiti

Koji je glavni razlog zašto ti postojiš? Ove misli će te oduševiti.

Sjeti se da je jedini razlog što ti postojiš taj, što te Bog voli. Ljubavlju vječnom ljubim te, poručuje ti Bog preko proroka (Jeremija 31,3 ). To znači da si za njega neizrecivo vrijedan, da te On nikad ne može napustiti, povrijediti, omalovažiti, željeti ti zlo. Naprotiv, Bog ti želi dati samog sebe.

Kako bi mogao prihvatiti činjenicu da te Bog voli, promisli tko je i kakav je Bog: Bog je ljubav i nježnost sama. Bog ne može drugačije nego te voljeti. Ti si njegov. Ponavljaj polako u sebi Bog mene voli. Ponavljaj to više puta. Dušo moja, Bog tebe voli. Samim tim što postojiš, Bog te voli. Bog je dobrota sama i milosrđe, Bog je vjeran i onda kada ti to nisi. Bog je svemoguć, jak, pravedan, svet. On je ispunjenje tvojih čežnji.

Nemirno je srce naše, Gospodine, dok se ne smiri u tebi, potvrđuje sv. Augustin. Neka se u dubinu tvog bića slegnu Božje riječi: ''Dragocjen si u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim'' (Iz 43,4) i ''Ne boj se, jer ja sam te otkupio, imenom sam te zazvao, ti si moj.'' (Iz 43,1) Ne dopusti da te riječi prođu mimo tebe, jer ti u njima dolazi Bog.

Ponavljaj ih i produbljuj dokle god ne doživiš da ti je duša ušla u mir, da kliče od radosti.

Bog ti nadalje potvrđuje i uvjerava te preko proroka: ''Gle, u dlanove sam te svoje urezao'' (Iz 49,16) Bog te voli više od majke, od bilo kojeg čovjeka, i više od tebe samog: ''Može li žena zaboraviti svoje dojenče , ne imati sućuti za čedo utrobe svoje?

Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću'' (Iz 49,15) Zaželi da ti Bog objavi i pokaže koliko te voli. Kad si s Bogom imaš sve. Ništa na svijetu te ne može ispuniti kao Božja ljubav jer si za nju stvoren.

Bog te nije jednom stvorio pa prepustio samom sebi, već te neprestano stvara i uzdržava svojom ljubavlju. Bog na tebe neprestano misli. Božji pogled na tebi počiva.

Reci samom sebi: Bog me s ljubavlju gleda. Uživaj u činjenici da si Bogu toliko važan. Bogu se možeš približiti tako da se podsjetiš da si ti njegovo dijete. ''Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac : Djeca se Božja zovemo , i to jesmo.'' (1 Iv 3,1) Navješćuj stoga svojoj duši: Ja sam dijete Božje.

To je najdragocjenija i najvažnija istina o tebi. To je tvoje najveće dostojanstvo. Možeš se poput malog djeteta smjestiti u Božje naručje, dopustiti da te Njegove ruke obaviju, štite. Tu si najsigurniji. Tu je tvoj dom. Neka te ispuni Božja nježnost, blagost, snaga i mir. Nitko i ništa ti ne može oduzeti Božju ljubav, niti te od nje odijeliti.

Vlč. Tomislav Ivančić