Sadržaj s oznakom: Svijet

Objavljeno u Molitve | 16.10.2021.

Molitva za sve gladne svijeta

"Blago gladnima i žednima pravednosti, oni će se nasititi"

Objavljeno u Poučne priče | 3.9.2021.

Na svršetku svijeta

Na svršetku svijeta, milijarde ljudi bijahu dovedene u nepreglednu ravnicu pred prijestolje Božje.

Objavljeno u Molitve | 16.8.2021.

Molitva za mir u svijetu

Neprestani sukobi na ovoj zemlji iz trenutka u trenutak izmiču kontroli.

Objavljeno u Molitve | 20.7.2021.

Molitva za ljubav u svijetu

Bože, ti si ljubav. Svaka je prava ljubav od tebe. Tvoj je Sin sve zapovijedi sažeo u zapovijed ljubavi prema tebi i bližnjemu.

Najvažnija životna lekcija koju možemo naučiti od djece je iskrenost.

U radijskom zajedništvu emisije „AGAPE“ fra Maria Knezovića, emitiranoj u petak 21. svibnja razgovaralo se o mnogo aktualnih tema sa različitih pogleda na stvarnost, ali sve u pravcu kako bi slušatelji razumjeli u kakvom svijetu živimo i kako se oduprijeti navalama zloga.

Koji je glavni razlog zašto ti postojiš? Ove misli će te oduševiti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ove godine u razdoblju od 24. do 27. rujna organizira veliku volontersku akciju 72 sata bez kompromisa na području Bosne i Hercegovine koja će okupiti 370 volontera. Volonteri će tijekom tri dana akcije raditi na 50 mini volonterskih akcija te svojim talentima i željom za pomoći staviti sebe na raspolaganje potrebitima.

Statistički godišnjak Katoličke Crkve pokazuje da je broj katolika porastao na 1,4 milijarde. Također, više je i biskupa i trajnih đakona, ali je broj redovnika i bogoslova u opadanju, dok je svećenika približno isto.

Smisao je cilj prema kojemu teži neko kretanje ili radi kojega se nešto radi.

Ovaj događaj odjeknuo je ne samo u poljskim, nego i u europskim medijima, jer nije čest slučaj da netko od europskih državnika ima sina za svećenika.

U svojoj knjizi ''Dakle, ne vjerujete u Boga'', dr. Russel V. de Long navodi trinaest zapanjujućih činjenica o našem svijetu potrebnih ''da bi okolina bila prikladna za pojavljivanje i opstanak ljudskog bića''. Osoba koja ne vjeruje u Boga mora zaključiti kako su se ove činjenice zajedno pojavilo sasvim slučajno.

Zašto ljude malo zanima život poslije smrti?

Objavljeno u Vjera i život | 3.11.2016.

Smak svijeta

Wikipedija kaže da je strah intenzivan i neugodan negativni osjećaj koji čovjek doživljava kad vidi ili očekuje opasnost, bila ona realna ili nerealna (nestvarna, tj. opasnost zapravo ne postoji).

Objavljeno u Poučne priče | 30.3.2016.

Promijeniti svijet

“Kad bijah mlad i slobodan moja mašta nije poznavala granice, sanjao sam o tome da promijenim svijet.

Stranica 1 od 2