Vjeruj u novi dan

Probudi jutro svoga života i vjeruj u novi dan, probudi zraku sunca, uzmi zrno svoje vjere i otvori se svjetlu što ti ga Otac šalje s neba kao blagoslov.

Noć je na drugoj strani, svijet čeka na tebe, a ti danas imaš priliku ponovno vjerovati, nadati se i radovati u Gospodinu. Iako je prostor oko nas kao pustinja ispunjena grabežljivcima i hijenama koje potkradaju našu radost i pozitivne misli ali kao i u svakoj negdje u njoj žubori divan izvor, oaza na kojoj češ odmoriti svako malo svoje misli i svu svoju nevolju i nemoć predati u ruke Svemoći. Otvori se molitvi i neka tvoje srce moli dok trčiš utrku životu i milošću češ je pobijediti.

Zato trči svoje trke s najbržim, s Bogom. On je bio u tvojem jučer i tvojem sutra, sve što je bilo i što će biti On će učiniti novim i pobjedu života zajedno ćete slaviti Ovo govori Gospodin: "Ne spominjite se onog što se zbilo, nit mislite na ono što je prošlo.

Evo, činim nešto novo: već nastaje! Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši. (Iz 43) Okrijepi se na izvoru Gospodinovom u trenutku kada neznaš kamo i gdje, kada te zaustave crne misli a tvoja vjera odluta u tamu, znaj ovo je novi dan, vjeruj u njega. Izađi van iz sebe i dopusti suncu da zagrije obraz tvoga lica da možeš ugrijati druge u njihovoj hladnoći.

Dopusti suncu da prodre u dubinu tvoga srca da ono može rasti i svoju ljubav nekome tko je nema darovati. Dopusti ovome danu da vjeruje u tebe da ti možeš povjerovati koliko mnogo možeš dati, svaka kapljica dobrote u tebi vrijedna je u oceanu ljubavi Božje jer sa svakim dobrim čovjekom koji živi na ovome svijetu izlazi sunce.

NASMIJEŠI SE I POKLONI OSMIJEH ONOME KOJI GA NIKAD NIJE IMAO! UZMI ZRAKU SUNCA I PUSTI JE DA LETI TAMO GDJE JE NOĆ! UZMI SUZU I ISPUSTI JE NA LICE ONOG KOJI NIKADA NIJE PLAKAO! UZMI HRABROST I STAVI JE U DUŠU ONIH KOJI SE NE ZNAJU BORITI! OTKRIJ ŽIVOT I ISPRIČAJ GA ONOME TKO NE RAZUMIJE! UZMI NADU I ŽIVI U NJEZINU SVIJETLU! UZMI DOBROTU I POKLONI JE ONOME KOJI NE ZNA POKLANJATI! OTKRIJ LJUBAV I NASTOJ DA JE SVIJET UPOZNA!