BRDO UKAZANJA: „Milijun djece moli krunicu“

Inicijativa „Milijun djece moli krunicu“ koju organizira Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ (ACN), a u čije je uključenje pozvao papa Franjo, na Svjetski dan misija, u nedjelju 18. listopada organizirala se i u Međugorju.

Iz župnog ureda su pozvali mlade i djecu iz župe, ali odazvali su se i njihovi roditelji, te prisutni hodočasnici, tako da je rijeka molitelja ispunila Brdo Ukazanja u 14,00 sati. Odgovarajuće pripreljne molitve krunice predmolio je fra Renato Galić, a ministranti i framaši bili su predmolitelji desetica. Brdo Ukazanja se doista danas popodne podmladilo ispunjeno tim prekrasnim mladim i zdravim licima toliko mladih i djece. Još jednom su vjerničke obitelji Hercegovine pokazali koliko molitvom stoje uz svoju Nebesku Majku.

Podsjetimo kako je kampanja dječje krunice pokrenuta 2005. u glavnom gradu Venezuele Caracasu. Dok je nekoliko djece molilo krunicu u svetištu uz cestu, neki od prisutnih ljudi prisjetili su se da je Sv. Padre Pio rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti“. Kampanja se brzo proširila svijetom. ACN podržava kampanju od 2008., a organizaciju svjetske kampanje preuzeo je prije dvije godine.

Kako je ta rijeka milosti po srcima djece i mladih koji mole, izgledala danas na Brdu Ukazanja, pogledajte u našoj fotogaleriji: