DANAŠNJA VEČERNJA SVETA MISA JE ZA POKOJNOG PAPU BENEDIKTA XVI.

Pogreb pape emeritusa Benedikta XVI., koji je preminuo 31. prosinca 2022. godine u Vatikanu, bit će održan u četvrtak, 5. siječnja od 9.30 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Misu zadušnicu predvodit će papa Franjo pred Bazilikom svetog Petra, a na oltaru će misu slaviti više od 120 kardinala, više od 120 biskupa i približno 4.000 svećenika.

Oko 200 tisuća vjernika odalo je počast papi emeritusu Benediktu XVI. čije je tijelo od ponedjeljka 2.siječnja izloženo u Bazilici Svetog Petra. Vatikan je spreman za pogreb koji će uz podignutu razinu sigurnosti pratiti više od tisuću akreditiranih novinara iz 30 zemalja. Obred će voditi papa Franjo, a to je prvi put u više od 220 godina da aktualni papa predvodi pogreb svojeg prethodnika.

Misa za pokoj duše pape emeritusa Benedikta XVI. slavit će se i u župnoj crkvi u Međugorju u četvrtak 5. siječnja u 18 sati.Svetu misu predslavit će apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

”Odlučili smo kao župa, možemo slobodno reći jedna posebna župa koja ima apostolskog vizitatora, da i mi obilježimo taj dan sprovoda budući da puno hodočasnika dolazi ovdje i svi smo nekako mislima i molitvama usmjereni prema pokojnom papi Benediktu, da i oni koji su ovdje mogu slaviti misu za pokojnog Papu i prisjetiti se kroz propovijed njegovog života i djelovanja te zahvaliti Gospodinu što smo ga imali”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić za Radiopostaju Mir Međugorje.