Jubilarni 300. dan molitve 365-nice na Brdu Ukazanja

Molitvena grupa „Gospa Majka moja“ koju čine župljani župe Međugorje i okolnih župa promiče niz molitvenih inicijativa.

Spontano su se u molitvi i hodočašćima okupili za vrijeme 'korona izolacije', nadahnuti Gospinim porukama za župu, ali i primjerom pokojnog fra Slavka Barbarića koji je svaki svoj dan započinjao ranom molitvom na međugorskim Brdima.

Odmah nakon 39. Obljetnice Gospinih ukazanja, od 26. lipnja 2020., u sve većem broju, ujedinili su se u molitvi 365-to dnevne priprave za 40. Obljetnicu Gospinih ukazanja.

Molitva na Brdu Ukazanja započinje svakoga jutra u 5,00 sati. Mole se sva tri otajstva krunice, točno u 6,00 sati kod Gospina kipa moli se Vjerovanje i 7 Očenaša… a kod „plavog križa“ mole se Gospine litanije i zaziv Duhu Svetom. Molitvene nakane su različite iz tjedna u tjedan i uvijek su aktualne i prilagođene potrebama trenutka. Tako se već molilo za svećenike, za vidioce, za župljane, za bolesne, za mlade… Svake nedjelje u 5,00 sati moli se krunica za sv. Oca Franju i svetu crkvu katoličku.

U srijedu 21. travnja 2021. popeli su se po 300., jubilarni put na Brdo Ukazanja, potpomognuti i grupom od dvadesetak Poljskih hodočasnika koji ovih dana borave u Međugorju. Naime, osim što mole, članovi grupe „Gospa Majka moja“ svaki put kad primaju hodočasnike u svoje pansione, nagovore ih da im se pridruže u ovoj ranojutarnjoj molitvenoj inicijativi. U srijedu su prije otajstava krunice meditirali slijedeće Gospine poruke:

GOSPINE PORUKE za srijedu, 21. 4. 2021.

25.4.2001.

„Draga djeco! I danas vas pozivam na molitvu. Dječice, molitva čini čudesa. Kada ste umorni i bolesni i od vašeg života ne znate smisla, uzmite krunicu i molite, molite sve dok vam molitva ne postane radosni susret s vašim Spasiteljem. S vama sam i zagovaram i molim za vas dječice. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu.“

25.4.2002.

„Draga djeco! Radujte se sa mnom u ovom proljetnom vremenu kad se sva priroda budi i vaša srca žude za promjenom. Otvorite se dječice i molite. Ne zaboravite ja sam s vama i želim vas sve povesti mom Sinu da vas on nadari iskrenom ljubavlju prema Bogu i svemu onome što je od njega. Otvorite se molitvi i tražite od Boga obraćenje vaših srca, a sve ostalo on vidi i proviđa. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu.”

25.4.2003.

„Draga djeco! Pozivam vas i danas da se otvorite molitvi. U prošlom korizmenom vremenu shvatili ste koliko ste mali i koliko je vaša vjera malena. Dječice, odlučite se i danas za Boga da On u vama i preko vas mijenja srca ljudi, a i vaša srca. Budite radosni nositelji Uskrslog Isusa u ovom nemirnom svijetu koji žudi za Bogom i za svim onim što je od Boga. Ja sam s vama, dječice, i ljubim vas posebnom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

25.3. 2021

„Draga djeco! I danas sam s vama da vam kažem: dječice, tko moli, ne boji se budućnosti i ne gubi nadu. Vi ste izabrani da nosite radost i mir, jer ste moji. Ja sam ovdje došla s imenom Kraljica mira, jer đavao želi nemir i rat, želi ispuniti vaše srce strahom u budućnost, a budućnost je Božja. Zato budite ponizni i molite i prepustite sve u ruke Svevišnjega koji vas je stvorio. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

U ovom vremenu neizvjesnosti kada je puno toga u našim životima upitno, ostaje nam jedino molitva kao oružje i kao odgovor na Njezino izabranje: „Draga djeco! Ja sam ovu župu na poseban način izabrala i želim je voditi. U ljubavi je čuvam i želim da svi budu moji.“ (1. 3. 1984.).

Hrabri i postojani molitelji odgovaraju joj i ovaj 300. put pjesmom: „Došli smo ti Majko draga, sa svih strana ove zemlje, donijesmo ti jade svoje i u njima svoje želje. Pogledaj nas utješi nas, svoje ruke stavi na nas, svome Sinu preporuči, Majko Mira moli za nas.“

 Foto: Miki Musa/tekst:medjugorje-info.com

200. dan molitvene priprave za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja

200. dan molitvene priprave za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja

Teška su vremena. Dolaze još teža. Gospa nam u svojim porukama kazuje kako čuje naše vapaje i uvijek iznova nas poziva na molitvu.