Mons. Petar Palić, fra Massimo Fusarelli, fra Jozo Grbeš – predavači na 33. MLADIFESTU

Koordinator svih ovogodišnjih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju, fra Marinko Šakota, na međugorskom radiju najavio je i neke novosti u vezi nadolazećeg znakovitog 33. Festivala mladih „Mladifesta“ u Međugorju.

On će i ove godine trajati od 1. – 6. kolovoza 2022. Imati će jutarnji i poslijepodnevni program, samo će za razliku od prošle godine, jutarnji program ponovno započinjati u 9 sati.

Ostale točke programa ostaju iste: prvoga dana je otvaranje Mladifesta sa procesijom zastava zemalja sudionika, zatim je drugo jutro rana molitva na Brdu ukazanja. Biti će i već tradicionalna procesija sa Gospinim kipom i molitva pred križem sa svijećama. Zajednica Cenacolo je i za ovaj Mladifest pripremila novi spektakl – filmski uradak koji su proteklih mjeseci mladići i djevojke iz Zajednice uz pomoć prijatelja snimali u Međugorju i okolici, a prikazuje Isusov život i sve ono što je podnio kako bi mi mogli prijeći iz tame u svjetlo. Mladifest i ove godine završava svetom misom na Križevcu, na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza u 5 sati.

Tema ovogodišnjeg Mladifesta je ista kao i svih duhovnih obnova u Međugorju ove godine: „Učite od mene i naći ćete mir!“ (Mt 11, 28-30) u Gospinoj školi.

Fra Marinko je najavio i neke od predavača koji će doista biti zanimljivi: to je prije svega i po prvi puta u povijesti Mladifesta, mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić, zatim general Franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli te novi provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš koji je svojom dubokom a jednostavnom propovijedi na 41. godišnjicu Gospinih ukazanja već pridobio simpatije međugorskih hodočasnika.

Bit će tu naravno i još puno svjedočanstava, a nadasve lijepe i žive pjesme koje i ove godine uvježbava međunarodni zbor i orkestar pod dirigentskom palicom prof. Damira Bunoze.

Cijeli program 33. Mladifesta možete pronaći OVDJE