ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE PRED MLADIFEST

U srijedu 26. srpnja 2023. s početkom u 10 sati u žutoj dvorani Ivana Pavla II. održana je konferencija za novinare na kojoj su nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator za župu Međugorje i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić predslavili okvirni program Mladifesta, najavili predslavitelje večernjih misnih slavlja, te pojasnili poruku pape Franje koju je i ove godine poslao mladima okupljenim na Mladifestu.

OKVIRNI PROGRAM

Mladifest otvaramo večeras molitvom krunice koju će predmoliti mladi iz čitavoga svijeta. Zatim slijedi predstavljanje zemalja, mladi će ulaziti sa zastavama te onda euharistijsko slavlje.

Program Mladifesta je svake godine manje više isti. Postoji prijepodnevni i poslijepodnevni program. Jutarnji program započinju u 9 sati molitvom, zazivom Duha Svetoga. Zatim slijedi kateheza te svjedočanstva. U 12 sati izmolimo Anđeo Gospodnji. Zatim imamo predah do 16 sati kad nastavljamo sa svjedočanstvima – kazao je fra Zvonimir Pavičić. Mladifest završava u nedjelju misom na Križevcu u 5 sati.

PREDSLAVITELJI VEČERNJEG MISNOG SLAVLJA

Svetu misu u srijedu 26. srpnja predslaviti će apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Francis Assisi Chullikatt.
U četvrtak 27. srpnja misu će predstavi fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.
U petak 28. srpnja misu će predslaviti fra Zvonimir Pavičić, međugorski župnik.
U subotu 29. srpnja misu će predslaviti mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić.

SVJEDOČANSTVA

U cijelom programu Mladifesta bit će različita svjedočanstva iz različitih zemalja, Urugvaja, Italije, Kazahstana, Latvije, Hrvatske…Tako da će biti zanimljivo”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

PORUKA PAPE FRANJE

Papa Franjo je poslao prigodnu poruku mladima koji će sudjelovati na Mladifestu. Pojasnivši poruku mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje je kazao:
”Za ove dane Sveti Otac je poslao jednu posebnu poruku, poruku koja je uvijek tako duboka i aktualna. S rečenicom: Tko je moj otac, moja majka, tko su moja braća, pogleda svoje učenike i kaže: Ovo su otac, majka, braća, sestre. Onaj koji živi volju Božju, za mene brat, sestra, otac i majka. Gospodin preko ove misli, ove rečenice, sve nas, sve mlade koji ovdje dolaze, stavlja pred dvije stvarnosti, dvije točke koje su vrlo duboke – Bog i ovaj naš svijet.

I kaže mladima, vi trebate razlučiti, razumjeti koja je vaša uloga u ovome svijetu i to razumjeti u Božjem planu, kako za vas, tako i za cijeli svijet.

Kada razumiješ koje je tvoje poslanje u ovome svijetu, koji je Božji plan, koji je smisao tvoga života u ovome svijetu, to znači imati s Bogom objektivan i dubok odnos.

I ti trebaš uči, takav kakav jesi, u svijet kakav je, sa svom svojom snagom, sa cijelim svojim intelektom, sa cijelom svojom voljom da bi otkrio značenje Božjega plana za svoj život. Bog je kreativan, dinamičan, aktivan. I ti tako postaješ u svijetu jedna kreativna osoba, dinamična i aktivna, i nikad nećeš živjeti u osrednjosti, ali ćeš uvijek biti kreativan i kreativan u današnjem svijetu”, kazao je mons. Cavalli.

Cjelokupni program 34. Mladifesta s vanjskog oltara crkve sv. Jakova u Međugorju, moći će se pratiti i uživo putem YouTube i facebook kanala Media Mir Medjugorje na 19 jezika.