Svečana proslava 25. godišnjice Marijinih obroka

U Međugorju osim brda Ukazanja i brda Križevca, postoji i tzv. treće brdo: BRDO DOBROTE!

U to brdo spadaju svi dobri plodovi i sve humanitarne udruge ili akcije koje su se zahvaljujući Gospinom poticaju u Međugorju raspršile svuda po svijetu. A njih je doista mnogo.

Jedno od velikih „dobrih plodova“ Međugorja je svakako međunarodna humanitarna organizacija Mary’s Meals (Marijini obroci) čiji je utemeljitelj Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske. Godine 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja. Za vrijeme rata u BiH, Magnus je počeo dovoziti humanitarnu pomoć koja je s vremenom dovela do osnivanja humanitarne organizacije Mary's Meals. Magnus je za svoj rad primio nekoliko međunarodnih priznanja.

„Ovog listopada obilježit će se 25. godišnjica odlaska starog kamiona - iza čijeg volana je bio naš osnivač Magnus - u ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Nije mogao ni zamišljati da će iz njegovih djela dobrote izroditi Marijini obroci, globalni pokret koji hrani više od 1 200 000 gladne djece svakog dana. Kako bi proslavili 25. godišnjicu i zahvalili se za ovaj rast Marijinih obroka, članovi velike obitelji Marijinih obroka od 9. do 11. listopada 2017. posjetit će Međugorje. Svi koji su na bilo koji način uključeni u Marijine obroke više su nego dobrodošli pridružiti nam se - i pozivamo sve da samostalno organiziraju svoj dolazak“,- stoji na stranici Mary's Meals - Međugorje.

Sama svečana proslava 25. obljetnice postojanja međunarodne humanitarne organizacije održat će se u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju, u ponedjeljak 9. listopada, u 19,30 sati.

25-godina-marijinih-obroka.jpg