Treći dan Devetnice sv. Jakovu apostolu, zaštitniku župe Međugorje

Treći dan Devetnice sv. Jakovu apostolu, zaštitniku župe Međugorje padao je na 16. Nedjelju kroz godinu, 18. srpanj.

„Nedjelja je dan odmora. Dan kada se odmaramo od svoga rada. I dobro se odmoriti. I sam Isus u Evanđelju poziva učenike na odmor jer samo odmoran duh i tijelo mogu imati suosjećanja i doista srcem propovijedati drugima. Za nas kršćane je zato Nedjelja dan slavljenja i zahvale Bogu za sva njegova čudesna djela, a posebno za dar Uskrsnuća kojim nam je Isus otvorio vrata vječnosti. Dan u kojem priznajemo da je naš pravi odmor jedino uz Isusa.“ – istaknuo je fra Zvonimir Pavičić u svojoj propovijedi predvodeći večernju svetu misu. Svetu misu u 8.00 sati slavio je fra Dragan Ružić, a pučku misu u 11.00 sati slavio je fra Slavko Soldo.

Molitvu krunice prije večernje svete mise molili su župljani Šurmanaca. Glazbenim pjevanjem večernju svetu misu animirala je mlada župljanka DRINA DODIG, inače mag. Filozofije i Bibliotekarstva, članica velikog župnog zbora „Kraljica Mira“ i ženske klape „Mir“ iz Međugorja.

Iza nje je buran vikend jer je u petak, 16. srpnja sudjelovala zajedno sa ženskom klapom „Mir“ u finalu 55. Festivala Dalmatinske Klapske Pjesme u Omišu na kojem su osvojili 9. mjesto (od ukupno 10 klapa). Muška klapa „Concordia“ iz Međugorja, u finalu FDKP u subotu 17. srpnja osvojila je 8. mjesto (ukupno 10 klapa). Ipak, Drina ne skriva zadovoljstvo jer je za njih i sam prolazak u finale značio veliko priznanje za njihov rad i trud.