Volonteri crkve „Sv. Filipa Nerija“ iz Splita na Hodočašću osoba s teškoćama

Na hodočašću za osobe i djecu s teškoćama u Međugorje za vikend 19. – 20. lipnja koje organiziraju volonteri akademske crkve sv. Filipa Nerija iz Splita sudjelovalo je 80 odraslih osoba – roditelja, volontera i volonterskih obitelji, dvadesetak djece i dvadesetak osoba s teškoćama od kojih sedmero u kolicima. Svi su sa Splitskog područja (Split, Kaštela, Trogir…)

Krenulo se u subotu ujutro, a popodne je bilo svjedočanstvo i druženje u Zajednici Cenacolo te večernji molitveni program u crkvi. U nedjelju od pet sati izjutra započelo je nošenje nepokretnih i slabo pokretnih osoba na Brdo ukazanja uz pomoć 12 volontera te nekolicine mladića iz zajednice Cenacolo i Udruge 'Marijine ruke'. Zatim je u programu bilo sudjelovanje na misi u 11 sati, a iza toga ručak u Etno selu, te druženje, sladoled i svjedočanstvo kod Nensy i Patrica Latta.

„Sve je bilo jako dirljivo. Za nas je dirljiva već ta mogućnost provesti dva dana sa osobama s teškoćama i njihovim roditeljima.Ne znam tko nam je veće svjedočanstvo, da li te osobe ili njihovi roditelji, njihovi njegovatelji… Tu su uvijek neki novi slučajevi, neke nove životne priče koje nas uvijek strašno dirnu i potresu. Služenje njima je velika milost. I među volonterima je bilo novih osoba koje opet imaju svoje životne priče i kojima je ovo iskustvo jako poticajno, novi put u životu, otvaranje srca, novi poziv. Jer je svijet osoba s invaliditetom toliko poticajan, toliko dira, tako nas uči malenosti i poniznosti i daje neke prave lekcije“ – ističe Magda Kaliterna, jedna od organizatora i nadodaje: „To su bila samo dva dana, ali kao da smo se makli u svemir od histerije ovog svijeta. Svi smo se ovom hodočašću jako veselili i bili uzbuđeni jer smo zbog korone bili dugo blokirani. Ljudi su u strahu, pa nam svima ovo jako puno znači. Dojmovi su zbilja fantastični i jedva čekamo sljedeći susret!“

volonteri-crkve-sv-filipa-nerija-iz-splita-na-hodocascu-osoba-s-teskocama-1.png

volonteri-crkve-sv-filipa-nerija-iz-splita-na-hodocascu-osoba-s-teskocama-2.png