Započelo 14. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje

14. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje koje organizira Udruga „Kup Karmel“, odnosno obitelj Rukavina, održati će se od 08. -11. 06. 2023.g.

U Hodočašću će sudjelovati oko 900 sudionika iz okolice Zagreba, Slovenije i Austrije. Dolaze sa 17 autobusa i osobnim automobilima. Kao i prijašnjih godina, određeni hoteli i pansioni za ovo posebno hodočašće malo su spustili cijene, a organizator je preko donacija uspio spustiti i cijenu prijevoza, sve sa ciljem da hodočašće bude dostupnije brojčano jačim obiteljima s djecom. Cilj hodočašća je, kako kaže Robert Rukavina „da roditelji i djeca ostvare susret s Isusom i Kraljicom Mira“.

Te nadodaje: „Obitelj u današnje vrijeme u svijetu ne vrijedi mnogo. Ispada da je od obitelji najlakše “dignuti” ruke. Kao da je sve važnije: fakulteti, posao, karijera, kuća, automobili. Obitelj tek na kraju, a i onda kad se zasnuje, opet biva sve važnije, i isplatljivije od spremnosti za izvršavanje obećanja: nogomet, prijatelji, kave, prijateljice itd.

I sad se pitajmo, tko nam je to obezvrijedio obitelj, tko nas to vara, tko želi da propadne ljubav, brak, obitelj? To je onaj koji ne podnosi Boga, koji ne podnosi ljubav, koji ne podnosi život! To je vrag koji svim silama želi smrt, ništavilo, propast.

Zato Hodočašće obitelji!

Hodočašće obitelji poticaj je svim onim ljudima koji žele otkriti smisao žrtve u svojim obiteljima, svim onima koji žele spasiti svoju obitelj, svim onima kojima treba poticaj, svjedočanstvo, nada da će biti bolje, i da ništa nije izgubljeno.

PROGRAM HODOČAŠĆA

ČETVRTAK, 8. lipanj

-smještaj u pansionima

-večernji molitveni program kod crkve

-od 18h molitva krunice Radosna i Otajstva svjetla

-19h Sv. Misa

-20h Euharistijsko klanjanje

PETAK, 9. lipanj

- 8,15h sveta misa (žuta dvorana iza crkve)

- svjedočenja, pjesma, nagovor do 12h

- slobodno poslijepodne

- 18h molitva krunice Radosna i Žalosna otajstva

- 19h-okupljanje kod kipa Kraljice Mira ispred crkve i polazak u 19,15h na Križevac

SUBOTA, 10. lipanj

- 11h sveta misa u crkvi Sv. Jakova

- 12,30h ručak u pansionu

- 14h žuta dvorana pjesma, svjedočenja, nagovori

- 16,30h polazak na ukazanje, vidjelica Marija Pavlović-Lunetti

- po završetku ukazanja odlazak prema crkvi

- 20h Euharistijsko klanjanje

- 21h okupljanje kod kipa Kraljice Mira ispred crkve i polazak na zajedničko druženje (restoran s popustima za hodočasnike)

NEDJELJA, 11. lipanj

- 7h doručak, ponijeti stvari sa sobom i staviti ih u autobus

- 8h misa iza crkve na vanjskom oltaru

- 9,10h polazak autobusa na Podbrdo

- 12h povratak kućama