Međugorje i Irska

Gospodin Paul Wallace iz Irske predstavio je Nacionalno međugorsko vijeće za Irsku.

Paul smatra da su Irci bili među prvim narodima koji su došli u Međugorje kao hodočasnici:  „Kada smo 1981. čuli da se Gospa ukazuje. iza željezne zavjese u  Međugorju, svi smo bili jako znatiželjni. Ja poznajem dvije gospođe koje su došle u kolovozu 1981. U ranim godinama mnogi su ljudi dolazili ili pojedinačno ili u manjim organiziranim skupinama. Oni bi donosili informacije o onome što se događalo, ali često su one bile pogrješne. Hodočasnici koji su ozbiljno shvatili hodočašće 1987. pozvali su pok. fra Slavka Barbarića u Irsku. Kao rezultat tog posjeta nastalo je Nacionalno međugorsko vijeće za Irsku.

I to vijeće je aktivno u pitanjima koja se tiču Međugorja. Imamo 32 okruga u Irskoj i vijeće je sastavljeno od predstavnika svakog okruga. Sastajemo se svaka dva mjeseca i tada dobijemo izvješća od svakoga predstavnika  tih okruga. Kada je oformljeno vijeće, cilj je bio da se Gospine poruke šire u Irskoj baš onakve kakve je Gospa dala.  Sve ove godine  tu smo zadaću ispunjavali. Poruke dolaze svakome tko ih želi primiti“. O plodovima djelovanja u Irskoj Paul kaže: „Plod našega rada, prije svega je godišnja duhovna obnova u studenom svake godine, kada neki od svećenika, predstavnika Međugorja dođu i budu s nama preko vikenda.

Subotom toga vikenda  slijedimo molitveni program baš kao u Međugorju. U  veljači svake godine imamo poludnevnu molitvu samo za Gospine nakane, da se ispuni njezin plan s Međugorjem. Trudimo se distribuirati informacije za voditelje skupina i za hodočasnike. Podupiremo molitvene skupine koje se sastaju u Irskoj. One su najveći plod Međugorja.

U početku smo pomagali izlazak časopisa koji se zvao Glasnik Međugorja. Podupiremo knjige s Gospinim porukama koje izlaze redovno. Imamo mnogo svećenika koji su osjetili poziv u Međugorju“.

Koliko je Međugorje donijelo plodova diljem svijeta možete pročitati OVDJE