Sadržaj s oznakom: Irska

Središnji ured za statistiku (CSO) Irske objavio je krajem svibnja podatke popisa stanovništva iz 2022., koji se provodi svakih šest godina, a prema kojem je za 10% smanjen broj Iraca koji se izjašnjavaju kao katolici, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Krunica iz Međugorja postavljena na kip Djevice Marije izliječila muškarca koji je 10 godina bio prikovan za kolica

Na web stranici Hrvatske katoličke misije Dublin objavljeno je večeras da se ponovno otvaraju crkve u Irskoj.

Ovih dana u Međugorju boravi prva

organizirana grupa hodočasnika iz Irske u ovoj 2020. godini. U Međugorje će

boraviti tjedan dana, od 18. – 25. kolovoza 2020. Organizator hodočašća je već

iskusni hodočasnik JEROME LYNCH koji u Međugorje dolazi od 1987. godine.

Zbog sve većeg broja hrvatskih vjernika u Irskoj koji su se zaputili u potragu za boljim životom 2016. godine ondje je osnovana prva Hrvatska katolička misija koju vodi vlč. Josip Levaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, prvi službeni dušobrižnik za Hrvate u ovoj otočnoj zemlji.

Papa Franjo podijelio je svoje misli o apostolskom putovanju u Irsku na tiskovnoj konferenciji koja je održana za vrijeme leta na povratku iz Dublina

Papa Franjo nalazi se na svom 24. inozemnom putovanju u Irsku u povodu Svjetskoga susreta obitelji pod geslom ''Evanđelje obitelji: Radost za svijet".

Započela je tradicionalna devetnica Gospi od Knocka, u Irskoj. Njezina je ovogodišnja tema povezana sa Svjetskim susretom obitelji u Dublinu, te ona glasi 'Vjera i obitelj'. Papa Franjo to će svetište posjetiti 26. kolovoza.

Dvije trećine Iraca za legalizaciju pobačaja

Suprotno najavama tijesnog rezultata, Irci i Irkinje su odlučili, velikom većinom, liberalizirati zakone o pobačaju.

U Irskoj je danas od 7 do 22 sata, 3,2 milijuna ljudi pozvano glasati kako bi odlučili hoće li se ukinuti osmi amandman Ustava koji izjednačava pravo na život nerođenog djeteta s onim njegove majke

U irskom gradu Tullamore na Uskrsni je ponedjeljak održana prva misa na hrvatskom jeziku. Sveta misa održana je u Župi uznesenja Blažene djevice Marije, javlja Hrvatski katolici u Irskoj.

Uragan koji je protekloga vikenda prijetio Irskoj i Velikoj Britaniji nije prestrašio dvojicu Hercegovaca koji trenutno žive u irskom gradu Cork.

Objavljeno u Međugorje u svijetu | 15.3.2015.

Međugorje i Irska

Gospodin Paul Wallace iz Irske predstavio je Nacionalno međugorsko vijeće za Irsku.