Krunica Srca Marijina za duše u čistilištu

1.Nastajanje krunice. Ova krunica nastala je već odavna u Francuskoj. Ispitana je od preuzvišenog biskupa iz Namesa i preporučena kao jedno vrlo jako sredstvo za brzo izbavljanje duša iz čistilišta. Od tada je vrlo proširena među pobožnim vjernicima. U ovoj krunici obraćamo se Mariji, Zagovornici duša u čistilištu, tražeči pomoć za njih.

2.Način moljenja ove krunice Krunica za preminule sastoji se u svojom izvanjskom uređenju od jednog Križa i jedne medaljice "Marije Zagovornice duša u čistilištu", od 4 niza po 10 zrnaca to znači 40 malih zrna na ćast i spomen 40 sati , koje je Isus Krist proveo u pred paklu (limbu) da oslobodi i uvede u nebo sve svete duše umrle prije Njega i 4 velika zrna . Po njenoj nutarnjoj raspodaji sastoji se od sljedećih kratkih molitava;Kod križa moli se: 1Očenaš....1Zdravo Marijo....a na velika zrna moli se: "Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima i probudi se čin vjere, ufanje i ljubavi". Na 40 malih zrnaca od 4 desetice milo se sljedeće zaziv: "Slatko Srce Marijino njihovo (moje )spasenje" krunica se završi sa psalmom 129 (de profundis)Iz dubine vapjem .........

Za čin vjere, ufanja i ljubavi nisu određene nikakve formule. Dovoljno je reći: Moj Bože ja vjerujem u Tebe, jer si vječna istina.Ja se ufam u Tebe, jer si beskonačno dobar. Ja Te ljubim nada sve, jer si dostojan beskrajne ljubavi. Iz ljubavi prema Tebi ljubim svoje bližnje kao samoga sebe.

Iz dubine vapjem k tebi Gospodine, Gospodine, usliši glas moj! Nek slušaju uši Tvoje, glas molitve moje! Ako gledaš na bezakonje, Gospodine, Gospodine, tko će oprostiti? No Tebe je oproštenje i radi zakona Tvojega čekam Tebe, Gospodine. Čeka duša moja riječ Njegovu, ufa se duša moja u Gospodinu. Jer je Gospodin milosrđe, i obilno je u Njega otkupljenje. Ion će otkupiti Izraela od svih bezakonja njegovih.

Pomolimo se! Bože oproštenje djelitelju i ljudskoga spasenja ljubitelju, molimo blagost Tvoju, da braći, rođacima i dobrotvorima našega zbora, koji su preminuli s ovoga svijeta, po zagovoru blažene Marije, vazda Djevice, i svih svetaca Tvojih, dopustiš da dođu u zajednicu vječnog blaženstva!

Bože Stvoritelju i Otkupitelju svih vjernih, udjeli dušama slugu i službenica svojih oproštenje i otpuštanje svih svojih grijeha, da oproštenje koje su vazda željele pobožnim molitvama postignu! koji živis i kraljuješ u vjeke vjekova!

Amen! Pokoj vječni daruj im Gospodin! I svjetlost vječna svjetlila njima! Počivali u miru! Amen!

Presveta Majka: Ja kao Kraljica pravde,moja draga djeco ne mogu vam dati mir, jer vi odbacuje te riječi Moga Božanskog Sina i odbacujete Nega. Mir u vašim zemljama može doć samo preko molitava. Vi za mir morate moliti! To je ono zbog čega Ja, a i zbog mnogih drugih stvari toliko plačem. Draga djeco Moje Suze koje sam Ja prolivala kroz mnoga stoljeća mogle bi ispuniti vaše oceane. Moje Suze su svete suze milosrđa. Preko Mojih Majćinskih Suza Milosrđa dolaze sve milosti koje čete vi trebali u borbi protiv zla,jer se Mojih Suza kao i duša na koje su pale Moje Suze, plaši cjeli pakao. Kada se Moje Suze Milosrđa zazivaju preko tri Zdravo Marije 53000 (pedeset tri tisuće)duša u čistilištu biva podignuto na lakši nivo, ili se potpuno oslobađa iz čistilišta. Tkaođer u isto vrijeme53000 (pedeset tri tisuće)demona biti će u paklu svezano lancima. To je veča milost koja je dana našoj vjernoj djeci, kojoj su u ovo vrijeme potrebne mnoge posebne milosti.

I. molitva Presveta Djevice Majko, Bezgriješna Kraljice Neba i zemlje ,Majko žalosna pomozi dušama u čistilištu, blagoslovi ih Svojim Dvetim Krvavim Suzama Milosrđa i olakšaj im njihove patnje. Natu nakanu prikazujem tri Zdravo Marije; Zdravo Marijo milost ti puna........

II. molitva Presveta Majko, usrdno Te molimo,blagoslovi nas Svojim Svetim Krvavim Suzama Milosrđa i daruj nam milosti, koje su nam potrebne u borbi protiv zla u ovom teškom vremenu. Amen. Na nakanu prikazujem tri Zdravo Marije; Zdravo Marijo milost ti puna........