Sadržaj s oznakom: Dušni dan

Znak križa! Pozdrav: Gospodin s vama

Uz blagdan Svih svetih imali smo priliku izmoliti potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu. Ovdje sam ostao zatečen pitanjem svoje kćeri: Tko garantira da će se upravo dogoditi potpuni oprost? Koja je to veza sa Svetim pismom, sa riječima Evanđelja, Biblije, koju mi dosada nismo primijetili, a koja daje Crkvi za pravo da potiče vjernika na molitvu za potpuni oprost za jednu dušu u čistilištu? Dakle, čitav niz dilema za koja nemam jasnog odgovora te vas molim da nam pomognete. Čitatelj iz Bjelovara

Razdoblje od 1. do 8. studenog Crkva je obdarila potpunim oprostom „koji se može namijeniti jedino za duše u čistilištu“ (Priručnik o oprostima. Odredbe i povlastice, Split, 2015., conc. 29 §1).

Za sve one koji su otišli prerano...

Objavljeno u Molitve | 28.4.2023.

Molitva za duše u čistilištu

Božansko Srce Isusovo, podaj, molimo te, dušama u čistilištu vječni pokoj; onima koji će danas umrijeti konačnu milost; griješnicima pravu pokoru; nevjernicima svjetlo vjere; meni i svima mojima svo blagoslov.

Ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi svijetu udjeljuje posebnu milost - MOŽETE OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU.

1.Nastajanje krunice. Ova krunica nastala je već odavna u Francuskoj. Ispitana je od preuzvišenog biskupa iz Namesa i preporučena kao jedno vrlo jako sredstvo za brzo izbavljanje duša iz čistilišta. Od tada je vrlo proširena među pobožnim vjernicima. U ovoj krunici obraćamo se Mariji, Zagovornici duša u čistilištu, tražeči pomoć za njih.

Objavljeno u Molitve | 2.11.2022.

Molitva za pokojne

Hvala ti Gospodine, za osobe s kojima dijelimo tugu i radost svagdanjeg života, osobito za one koji su nam bliski i dragi, a napustili su nas iznenada s ovog svijeta.

“Draga djeco! Danas vas želim pozvati da iz dana u dan molite za duše u čistilištu.

Često možemo čuti kako se na sprovodu nekog čovjeka utješno govori da će vječno ostati u nama.

Čudo koje se u 17. stoljeću dogodilo u Montserratu posvješćuje nam da čistilište postoji i kako su duše potrebne molitava vjernih.

NA SVOJE POKOJNIKE MISLIMO TIJEKOM CIJELE GODINE, A OSOBITO NA DUŠNI DAN KADA JE CRKVA JEDNODUŠNO UJEDINJENA U MOLITVI ZA NJIH...

Objavljeno u Molitve | 2.11.2022.

Glas šutnje

Šutnja nad grobovima koje pohađamo ispunjena je, Gospodine, tihom molitvom.

Objavljeno u Meditacije | 2.11.2022.

Uz Dušni dan

„Značenje koje Isus pridaje svojem umiranju na određeni način vrijedi i za smrt ljudi koji su s nama povezani u prijateljstvu i ljubavi.

Što slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan? Što zapravo znači kada kažemo da vjerujemo u »općinstvo svetih«?

Svi mi imamo nekog na nebu, tko nam nedostaje, za koga molimo, i tko za nas moli.

Stranica 1 od 2