Sadržaj s oznakom: Čistilište

Bog je već odredio vremensko ograničenje – koliko ćemo dugo živjeti i misiju koju moramo ispuniti.

Životopis svete Marije Franciske od Sakramenta posebno je poučan u vezi teme Čistilišta. Ona je imala tako blizak odnos sa dušama u Čistilištu da se joj više puta u mnoštvu dolazile u ćeliju, čekajući ponizno svaka svoj red, da bi pobožna redovnica molila za njih; a da bi je potakli na veću samilost prema njima, dolazile su sa predmetima po kojima su griješili, a koji su sada bili sredstvo njihove muke i trpljenja.

 „Jednom, u noći, dođe k meni jedna od naših sestara koja je prije dva mjeseca umrla.

Sveta Faustina prenijela nam je vrijedno i značajno iskustvo pakla i nečastivog koji joj se ukazivao više puta. Opasnost od pakla koji je sveta Faustina vidjela vlastitim očima, odigrala je veliku ulogu u njenom zanosu širenja pobožnosti Božanskog milosrđa. Danas mnogi sumnjaju u postojanje Pakla misleći kako mi kršćani samo želimo uplašiti ljude ali istina je ta da kad pakao ne bi postojao, nepravde koje se događaju na ovome svijetu ne bi nikad bile ispravljene. Sveta Faustina zamjetila je da su tamo većinom duše koje nisu vjerovale u postojanje pakla.

Donosimo vam izvadak iz Dnevnika svete Faustine Kowalske (741), u kojem govori o viđenju pakla.

Objavljeno u Razno | 12.7.2021.

Koliko ostajemo u čistilištu?

Na web stranici studentskog pastorala vjernik je postavio ovo pitanje:

Teologija mu pridaje manje sigurnosti nego eventualnosti pakla. Ali priznajem, osobno mislim da ako čistilišta nema, onda bi ga trebalo izmisliti, piše na mrežnim stranicama fratellanzaumana čiji tekst Françoisa Varillona prenosimo u cijelosti:

Objavljeno u Molitve | 2.6.2021.

Zlatni Oče naš

ZLATNI OČE NAŠ...

Objavljeno u Kolumne | 28.4.2021.

Draga djeco smrt ne postoji

"Draga djeco smrt ne postoji. Želim da shvatite da ovaj život traje kratko, prema onome u nebu." Kao što vjerujem da znate duše u Čistilištu ne mogu ništa učiniti za sebe da skrate svoj boravak u Čistilištu, mi možemo.

Maria Simma poznata i priznata katolička mističarka s darom komunikacije s dušama iz Čistilišta. Na ovo pazite kad primate pričest! 

Župnik iz Zagreba dobio je Zagreba besplatno pedesetak knjižica »Fatimska poruka. Lucija govori«, bez oznake autora, izdane 1989. u Madridu na hrvatskome jeziku. U toj knjižici me zbunjuje jedna izreka Majke Božje rečena vidjelici Luciji prilikom prvoga ukazanja 13. svibnja 1917. Za umrlu Lucijinu 18-godišnju prijateljicu Ameliju Majka Božja je rekla da će ostati u čistilištu »do kraja svijeta«.

Treći dan nakon što je Ukrajinka dr. Tatjana Anisimova Bjelous (65), majka petero djece preminula na operacijskom stolu bolnice u Odessi, njezina obitelj u bolnicu je došla po tijelo.

Isus je obećao svetoj Gertrudi da će svaki put kad se izmoli ova molitva, pa i ako se izmoli više puta dnevno, osloboditi tisuću duša iz čistilišta:

Ovu je molitvu sveta Matilda naučila od samoga Spasitelja u jednom viđenju.

Četiri stvari kojima možemo pomagati dušama u čistilištu su:

Objavljeno u Molitve | 2.11.2020.

Krunica za duše u čistilištu

Najveći dar kojeg možemo darovati našim pokojnicima je sv. Misa i zagovornička molitva.

"Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učinište!"

Stranica 1 od 2