Sadržaj s oznakom: Potpuni oprost

Pismo franjevačkih generalnih ministara o potpunom oprostu, koje su uputili na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, 4. listopada 2023., u povodu 800. obljetnice uprizorenja jaslica sv. Franje Asiškoga u Grecciu.

Ove godine katolici će moći dobiti potpuni oprost od 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, do 2. veljače 2024., na blagdan Prikazanja Gospodinova molitvom pred jaslicama u franjevačkim crkvama, javlja CNA.

U povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga, Apostolska pokorničarna prihvatila je molbu Konferencije franjevačke obitelji da se u svim crkvama, koje su povjerene franjevačkoj pastoralnoj brizi, vjernicima omogući zadobivanje potpunog oprosta, objavljeno je u petak 27. listopada na mrežnoj stranici Reda Manje braće.

Sutra možete primiti potpuni oprost od grijeha po karmelskom škapularu ako ga nosite.

Dan Gospe od Anđela je i dan potpunog oprosta, tzv. Porcijunkulskog oprosta.

U povodu trećeg Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koji se slavi 23. srpnja, Apostolska pokorničarna objavila je kako će na taj dan biti moguće dobivanje potpunog oprosta.

Na današnji dan svi članovi Zajednice Krvi Kristove mogu zadobiti poptpuni oprost, uz uobičajene uvjete.

Nakon što je papa Ivan Pavao II. proglasio 2. vazmenu nedjelju nedjeljom Božanskog milosrđa, Apostolska pokorničarna izdala je 29. 06. 2002. dekret prema kojem se na spomenutu nedjelju može zadobiti potpuni odnosno djelomični oprost.

Jeste li znali da kroz vazmeno trodnevlje možete dobiti potpuni oprost?

Objavljeno u Duhovni kutak | 19.4.2022.

Svaki dan oprost jedan

Znamo li se koristiti preobilnim duhovnim blagom oprosta, što nam ga nudi Crkva za naše duhovno dobro i za dobro svetih duša u čistilištu?

Papa Franjo odredio je da se može dobiti potpuni oprost u prigodi IX. međunarodnog susreta obitelji koji se održava od 21. do 26. kolovoza, u Dublinu, u Irskoj.

Dekretom Apostolske pokorničarne sudionicima 25. jubilarnoga međunarodnog kongresa FIAMC-a Svjetskoga saveza liječnika katolika (FIAMC) daje se mogućnost potpunog oprosta...

I oni koji će putem medija pratiti Svjetski susret obitelji, koji će se, u Papinoj nazočnosti, održati u kolovozu ove godine u Dublinu, moći će dobiti djelomični ili potpuni oprost

Jubiljej Milosrđa! Prošle smo 2016. godine zahvaljujući godini Božanskog milosrđa mogli sve do 22. studenog na blagdan Krista Kralja činiti djelo milosrđa i pred Bogom svakodnevno tražiti potpuni oprost za sebe ili duše u čistilištu.

Na ispovijedi dobivamo odriješenje od grijeha. No to ne znači da nam je izbrisana i vremenita kazna za počinjene grijehe.

Papa Franjo imenovao je nadsvećenike triju preostalih papinskih bazilika, koji bi trebali zatvoriti Sveta vrata u svojim bazilikama na kraju Svete godine milosrđa:

Stranica 1 od 2