ZAGREB Potpuni oprost na kongresu Svjetskoga saveza liječnika katolika

Dekretom Apostolske pokorničarne sudionicima 25. jubilarnoga međunarodnog kongresa FIAMC-a Svjetskoga saveza liječnika katolika (FIAMC) daje se mogućnost potpunog oprosta...

Dekret je potpisao kardinal Mauro Piacenza, a oprost je moguć pod uobičajenim uvjetima (uz sakramentalnu ispovijed, pričest i molitve na nakanu Svetoga Oca), a susret se održava pod sloganom Svetost života i medicinska profesija od Humanae vitae do Laudato si", javlja IKA.

Vrijedi za sve vjernike koji će sudjelovati od 30. svibnja do 3. lipnja na 25. međunarodnom kongresu u Zagrebu i koji ponizno upućuju Bogu molitve za vlastitu vjernost kršćanskom pozivu, moleći za svećenička i redovnička zvanja i za obranu institucije ljudske obitelji uz marijanski zaziv Virgo Maria zdravlje bolesnih.

Opći oprost se daje vjernicima sudionicima kongresa koji su se iskreno pokajali i koji su ispunjeni i vođeni kršćanskom ljubavlju. Oprost se može namijeniti i dušama vjernika koje se nalaze u čistilištu.

Djelomični oprost grijeha daje se onim članovima koji su opravdano spriječeni sudjelovati u radu kongresa, ako se skrušena srca ujedine žarkim molitvama.