Sadržaj s oznakom: Duše u čistilištu

Presveta Djevica objavila je želju svoga materinjskog srca jednoj majci od šestoro djece u Mađarskoj, ali to ne vrijedi samo za Mađarsku, nego Ona želi da se ta njena želja, posredstvom Sv. Oca Pape, izvrši na cijelom svijetu.

Još u Starom zavjetu je zapisano da je sveti i spasonosni običaj moliti za pokojne. Isus nije mogao zadrati suze na Lazarovom grobu, a Crkva koja poznaje Isusa ne prestaje hrabriti svoju djecu da mole za pokojne i da za njih čine djela ljubavi prema bližnjima.

Objavljeno u Molitve | 28.4.2023.

Molitva za duše u čistilištu

Božansko Srce Isusovo, podaj, molimo te, dušama u čistilištu vječni pokoj; onima koji će danas umrijeti konačnu milost; griješnicima pravu pokoru; nevjernicima svjetlo vjere; meni i svima mojima svo blagoslov.

Maria Simma bila je velika prijateljica i pomoćnica duša u Čistilištu. Rođena je 5. veljače 1915. godine u austrijskom gradiću Sonntagu.

Mjesec studeni posebno je posvećen dušama u čistilištu i upravo zbog toga katolici na zemlji uveliko mogu pomoći tim dušama svojim molitvama i dobrim djelima. Isto tako svetim misama i zagovorom vjernici po odobrenju svete Katoličke Crkve mogu im uveliko pomoći.

O svemu tome otac James Manjackal govori u novom nagovoru u kojem se osvrnuo na tu kako voli reći - zaboravljenoj crkvi, crkvi koja pati.

Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše, ne bismo ih zaboravljali. Molimo za njih kako bi one molile za nas!” (sv. Ivan Marija Vianney) Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Tvoga Božanskog Sina Isusa Krista, sjedinjenu sa svim svetim Misama slavljenim danas širom svijeta, za sve svete duše u čistilištu i, za sve grešnike diljem svijeta, za grešnike u čitavoj Crkvi i za one u našim obiteljima. Amen!

1.Nastajanje krunice. Ova krunica nastala je već odavna u Francuskoj. Ispitana je od preuzvišenog biskupa iz Namesa i preporučena kao jedno vrlo jako sredstvo za brzo izbavljanje duša iz čistilišta. Od tada je vrlo proširena među pobožnim vjernicima. U ovoj krunici obraćamo se Mariji, Zagovornici duša u čistilištu, tražeči pomoć za njih.

Objavljeno u Molitve | 2.11.2022.

Krunica za duše u čistilištu

Najveći dar kojeg možemo darovati našim pokojnicima je sv. Misa i zagovornička molitva.

“Draga djeco! Danas vas želim pozvati da iz dana u dan molite za duše u čistilištu.

Krunica za svete Duše u čistilištu i na čast 13 kreposti naše Gospe

Na facebook stranici Mreže mladih aktivnih katolika (KatoAktiv) pronašli smo ovu lijepu inicijativu, pa je prenosimo i na naše stranice kako bi se što više ljudi uključilo u ovu tako važnu molitvenu nakanu: naime radi se o tome da tko želi, može se zapisati u neki ili neke termine za post o kruhu i vodi za duše u čistilištu.

Važne riječi o Međugorju i Čistilištu, Marie Simme (1915-2004), austrijske mističarke koja je imala viđenja o dušama iz čistilišta.