Obitelj Čančar iz Mostara moli sve ljude dobre volje da im pomognu

Teško bolesni 11- godišnji dječak iz Mostara, Matej Čančar, koji boluje od teškog oblika mišićne distrofije, za predstojeći rođendan kojega proslavlja u nedjelju ima samo jednu želju, a to je da ga ne proslavi pod svijećama.

Naime, deveteročlana obitelj Čančar koja je nastanjena u Rodoču nema novca da izmiri obveze prema Elektroprivredi HZ HB, pa tako već više od tjedan dana žive pod svijećama jer im je isključena struja. Njihov dug iznosi 600 KM. Prijeti im i izbacivanje iz stana u kojem su trenutno pod kirijom, jer vlasniku stana duguju 100 KM. Ukoliko do petka ne plate i struju i najam stana, obitelj će ostati bez krova nad glavom i završiti na ulici.

Maleni dječak je prije dvije godine bio na terapiji u Ukrajini, gdje mu je obavljena transplantacija matičnih stanica. Za nastavak terapije koja mu je neophodna potrebno je 10 tisuća KM.
Obitelj ovim putem moli sve građane dobre volje da im pomognu, a pomoći mogu tako što će obratiti obitelji na brojeve telefona:

063/421-013, 063/051-234, ili uplatama na žiro račun otvorenog kod Hypo Alpe Adria bank: 306-019-26686075-55 ili na devizni IBAN: BA393060072540629738.

“Nitko nas ne shvaća, nitko ne zna kako mi živimo. Bolesni dječak ne može živjeti u ovim uvjetima. Neki dan sam uplatila Elektroprivredi 280 KM i zamolila ih da nam priključe struju, da nas shvate, jer imamo teško bolesnog člana obitelji. Nisu mi uslišali molbu. Obraćala sam se i gradskim vlastima, ali niko ne haje. Ne znam što da radimo”, kazala je Miroslava Čančar, Matejeva baka. Matejev otac Žarko nije stalno zaposlen. Radi periodično ako uspije pronaći bilo kakvo zaposlenje.

Očajni Dejan, nekadašnji student generacije pokušao samoubojstvo

Miroslava kaže kako bi im puno pomoglo kada bi se bar njezin sin Dejan, Matejev stric zaposlio. On je prije pet godina završio Pravni fakultet na Univerzitetu “Džemal Bijedić”֊ u Mostarui bio jedan od najboljih studenata sa prosječnim ocjenama od 9,8.
“Dejan boluje od parcijalnog oblika epilepsije. Već pet godina traga za poslom, ali bezuspješno. Poslodavci misle da posao ne može obavljati zbog svoje bolesti, što nije točno. Ovim putem bih zamolila i poslodavce koji ovo čitaju da nam se obrate i ponude Dejanu posao. Bila bih im vrlo zahvalna”, rekla je Miroslava.

Prije mjesec dana, zbog teške financijske situacije i bez prilike za posao, Dejan je pokušao samoubojstvo. “Ne mogu opisati koliko je to bilo teško za mene kao majku, kada sam saznala da ga je policija našla ležeći na Buni onesvještenog na betonu sa svojim diplomama. Htio je izvršiti samoubojstvo. Sam Bog ga je spasio”, kazala je kroz suze Miroslava.

Više vijesti iz Mostara možete pronaći OVDJE

Označeno u