100. obljetnica ukazanja u Fatimi na LTV-u

Povodom 100. godišnjice Gospina ukazanja tijekom vikenda 12. i 13. svibnja Laudato TV donosi specijalni program: premijeru dokumentarnog filma ''Pobjeda prečistog srca'' o Gospinim porukama snimljenog u vlastitoj produkciji, prijenos Papinog apostolskog posjeta Fatimi i premijeru EWTN-ove doku-drame ''Fatima-živa vjera'' o ukazanjima i značenju svih poruka koje je ona dala trojici siromašne djece pastira.

Prije točno sto godina, 13. svibnja 1917., zbio se dan koji je obilježiti Rimokatoličku Crkvu i svijet. U vrijeme kada je u Europi bjesnio Prvi svjetski rat, tadašnji poglavar Katoličke Crkve, papa Benedikt XV. napisao je pismo ''Ponizna službenica Gospodnja'', u kojemu govori o potrebi molitve s posebnim naglaskom na molitvu djece, te naredbom da se zaziv ''Kraljice mira, moli za nas'' službeno uvrsti u Gospine litanije. On se u ovom pismu obraća Mariji s molbom da se zaustavi rat i donese mir. U to doba događa se veliki trenutak dvadesetog stoljeća – Gospino ukazanje u Fatimi, gradiću smještenom na sjeverozapadu općine Qurem u Portugalu, u gorju Serra d’Aire. Tamo se nalazi nekoliko siromašne djece pastira kojima se događa nevjerojatna priča. Luciji dos Santos, Jacinti Marto i njezinu bratu Franciscu Martou ukazala se Gospa. Nejakoj je dječici otkrila svoju veliku bol zbog uvreda koje ljudi nanose Gospodinu i zbog vremenite i vječne propasti pojedinaca i naroda, te poručila: 'Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i okončao rat!' Fatimske poruke su proročanske, nekoć su bile tajne, a njihovim objavama saznajemo da govore o važnim povijesnim događajima koji su obilježili 20. stoljeće.

PREMIJERA: POBJEDA PREČISTOG SRCA, dokumentarni film, Laudato, 2017., petak 20:20, subota 17:00


Dokumentarni film u produkciji Laudata prikazuje doživljaje vezane uz ukazanja Gospe u Fatimi 1917. godine i pobožnost Gospi u Međugorju od 1981. g. Bogat svjedočanstvima brojnih hodočasnika, snimkama mjesta ukazanja i posebnih događaja, film želi naglasiti poruku Gospe: 'Moje bezgrešno srce će pobijediti', ljubav i dobro pobjeđuju uz vjeru. Gospa u Fatimi je poručila: 'Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i okončao rat!' I na našim prostorima osvjedočeni smo kako milijuni hodočasnika dolaskom u Međugorje postaju uronjeni u zadivljujuću i sabranu molitvu Crkve na svim jezicima, koja se stapa u živi uzdah koji se uzdiže k Bogu. Mir koji dolazi od Boga poput rose spušta se i obuzima srca koja bivaju otvorena nježnom Majčinskom prisutnošću i brižnim dodirom. Ovaj film svjedoči o milostima pobožnosti, nastoji ohrabriti nadu i pozvati na put vjere. Autorica: Dea Boić, 1955., Zagreb. Autorica dokumentarnih filmova ''Moji dragi anđeli'' i ''Draga djeco!''. Potpisuje scenarij i režiju nagrađivanih promotivnih i turističkih filmova i tv spotova. Snimatelji: Andrej Bunić, Mirko Vojanić, Dražen Travaš, montažer: Andrej Bunić, glazbu birale: Denis Vasilj i autorica; violina: Antun Stašić.

PAPIN APOSTOLSKI POHOD FATIMI, 12. i 13. svibnja


Povodom 100. godišnjice Gospina ukazanja Papa Franjo posjetit će Fatimu, a njegov pohod pratite uživo na Laudato televiziji.

PETAK, 12. svibnja
17:20 Program dobrodošlice u zračnoj bazi u Monte Realu
17:55 Posjet kapelici u zračnoj bazi u Monte Realu
18:35 Dolazak u Fatimu i posjet Kapeli ukazanja
22:15 Blagoslov svijeća i molitva krunice u fatimskom svetištu

SUBOTA, 13. svibnja
10:40 Posjet bazilici Gospe Fatimske
11:00 Sveta misa prilikom koje će Papa proglasiti svetima dvoje malih vidioca, Franju i Jacintu Marto - pratite UŽIVO i putem YouTube streama - https://www.youtube.com/watch?v=lf7g2znILbc

PREMIJERA: FATIMA – ŽIVA VJERA, doku-drama, EWTN, (Fatima A Living Faith, 2017) subota 21:15


Samo tjedan dana nakon premijernog prikazivanja na EWTN-u, Laudato TV ekskluzivno će prikazati film ''Fatima – živa vjera'' na samu obljetnicu ukazanja Gospe u Fatimi, u subotu 13. svibnja. Ova doku-drama o ukazanjima Gospe Fatimske prikazuje i značenje svih poruka koje je ona dala trojici siromašne djece pastira. Posred strašne tame Prvog svjetskog rata koji je bjesnio u Europi, dogodio se čudesan događaj koji je promijenio tijek povijesti zauvijek. Troje djece pastira, izabranih zbog svoje otvorenosti Bogu, prenijeli su poruku nade u trenucima beznađa. U filmu ''Fatima – živa vjera'' nadahnjujuće priče stručnjaka i teologa otkrivaju pravi smisao Fatime, upravo u ovome svetištu. Redatelj: Pedro Santos, producent: Andres Barbe

 

Označeno u