[NAJAVA] Krunica Hrvata svega svijeta na Veliku subotu u 14 sati

Molitvena inicijativa 'Krunica Hrvata svega svijeta' poziva sve vjernike da se priključe molitvi krunice uživo na Veliku subotu, 11. travnja u 14 sati po hrvatskom vremenu.

Bit će to druga u nizu istovremena molitva krunice koja okuplja Hrvate diljem svijeta. Predmolitelji će se ove subote priključiti iz Sarajeva, Chicaga, Melbournea, Buenos Airesa, Osijeka i Zagreba.

Iz Sarajeva će molitvu predvoditi nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije Tomo Vukšić, iz Chicaga kustos Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji fra Jozo Grbeš zajedno sa subratom fra Antonijom Musom, iz Melbournea molitvu predvode don Josip Grubišić i don Miodrag Brkan, iz Buenos Airesa aktivni laik Tomas Gadže, a posljednja desetica krunice predmolit će se iz Hrvatske – predvode ju superior Isusovačke rezidencije u Osijeku o. Ike Mandurić te iz Zagreba Alan Hržica, voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, koji će cijelu krunicu i glazbeno pratiti.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta.

Molitva će se uživo prenositi na YouTube-u u nastavku:

Sve informacije o inicijativi mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici:

Krunica Hrvata svega svijeta molit će se na nakane:

– za vjeru, da hrvatski narod diljem svijeta ostane vjeran Bogu i Katoličkoj Crkvi
– za kraj pandemije i obnovu Zagreba
– za hrvatsku dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti
– za budućnost hrvatskog naroda i njegovo potomstvo
– za osobne nakane svakoga tko se pridruži molitvi.

laudato.hr