Sadržaj s oznakom: Bračni par

1. Molite da hoda s Gospodinom, da nastavi duhovno rasti te da je pripremljen biti duhovni vođa vaše obitelji i da mu je Gospodin prioritet u životu.

Ovaj mladi bračni par svakoga dana budio se zajedno i započinjao dan.

Svjetski dan braka posvećen je bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Ovime se želi proslaviti i iznova vrednovati sakramenat braka, naglasiti ljepota bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

U Bibliji piše: Hodimo pristojno kao po danu; ne u razuzdanim gozbama i pijankama, ne u u bludnosti i raspuštenosti, ne u svađi i zavisti. (Rimljanima 13,13 KS)

U Međugorju će se od 2. do 5. studenoga 2022. održati 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove pod naslovom: „Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28-30).“

Preživjela je holokaust i udala se za vojnika koji ju je spasio. Zajedno su proveli više od sedam desetljeća.

U doba kada se mnogi rastaju i prije nego su vjenčani, jedan par voli se već 70 godina.

Nadia i Massimo su par iz Italije koji se vjenčao prije nekoliko dana. Sa svojom obitelji i prijateljima organizirali su autobus za Međugorje kako bi hodočašćem Kraljici mira zapečatili svoj brak, zahvalili se za sve dobro u njihovim životima i očuvali svoju ljubav pod zaštitničkim Gospinim plaštom.

Iva i Ante Bešlić iz Potravlja prekjučer su proslavili Dijamantni pir – 60 godina braka!

„I njih dvoje bit će jedno tijelo“ - Većina ljudi ne shvaća taj redak doslovno, no istraživanje nam dosljedno govori da bismo ga tako i trebali shvaćati.

Katica i Franjo Majer, iz župe Duha Svetoga na Jarunu, prvi put su sudjelovali na 16. seminaru za bračne parove u Međugorju (12.-15. srpnja 2015.).

Tijekom godina bračni par Hoblaj iz Međimurja posvojio je petero djece, a zatim su udomili još petero mališana s teškoćama.

90-ogodišnji Floyd Hartwig 11. februara preminuo je u staračkom domu, a u posljednjim je trenucima za ruku držao svoju 89-godišnju suprugu Violet koja je preminula pet sati kasnije.