Bili su u braku 67 godina, a umrli su zajedno, držeći se za ruke!

90-ogodišnji Floyd Hartwig 11. februara preminuo je u staračkom domu, a u posljednjim je trenucima za ruku držao svoju 89-godišnju suprugu Violet koja je preminula pet sati kasnije.

Violet je u posljednjih nekoliko godina života patila od demencije, a Floyd je o njoj brinuo koliko god je mogao. Međutim, u januaru mu je dijagnosticirano zatajenje bubrega, a liječnici su rekli da mu je preostalo tek nekoliko mjeseci života. "Imali su posebnu vezu, a mislim da se i pojačala u posljednjim mjesecima njihovih života", rekla je za Fresno Bee njihova kći Donna Scharton.

Iako mu se zdravstveno stanje iz dana u dan pogoršavalo, Floyd je i dalje brinuo o supruzi.

"Jedva je hodao, ali mama mu je i dalje bila prioritet i glavna briga", govori Scharton.

Njihova djeca odlučila su približiti njihove krevete kako bi se par u posljednjim trenucima života mogao držati za ruke.

Inače, par je bio u vezi od osnovne škole, a veza se nastavila čak i nakon što je Floyd, tijekom Drugog svjetskog rata, završio u mornarici. Od 1946. do 1948. razmijenili su preko 100 pisama.

"Hej draga, nekoliko redaka od tvog usamljenog i tužnog mornara. Nedostaješ mi draga i tako sam zaljubljen u tebe. Dušo, bit će mi drago kad se maknem. Ovo nije za mene, iako sam nekad mislio da je mornarica zakon. To je bilo prije nego sam zavolio najslađu djevojku na svijetu", napisao je Floyd u svibnju 1947.

Vjenčali su se 6. avgusta tijekom kratkog dopusta.

Nakon što se vratio iz vojske, Floyd je isprva radio kao dostavljač jaja, a zatim i kao poslovođa na jednoj farmi gdje se i zadržao do mirovine.

Imali su troje djece, Donnu, Carol i Kennetha, a bili su i vlasnici malenog ranča u Eastonu u Kaliforniji.

Označeno u