Sadržaj s oznakom: Crtići

Nakon što je portal narod.hr izvijestio o francuskom animiranom serijalu pod nazivom ‘Drske djevojke’ koji se emitira na HRT-u koji u jednoj epizodi propagira tzv. ‘promjenu spola’, s HRT-a su odgovorili na njhova pitanja. Pravdaju se da je riječ o ‘visoko kvalitetnom sadržaju koji promiče temeljne vrijednosti kao što su sloboda, ravnopravnost, suživot, vjersku i rasnu toleranciju, borbu za ljudska prava’. Kažu da je sadržaj namijenjen općoj populaciji iznad osam godina. No, dobno ograničenje na emitiranoj seriji nisu istaknuli, piše narod.hr.

Novi Disneyjev igrani film „Ljepotica i zvijer“, adaptacija istoimenog animiranog filma, ovih dana stiže u kina širom svijeta. Ipak, ruska publika mogla bi ostati uskraćena za ovaj doživljaj.

Jedan od najpoznatijih primjera umetanja subliminarnih poruka u sadržaj zasigurno su crtani filmovi. Disneyjevi crtići jedni su od najomiljenijih crtanih filmova na svijetu i obilježili su djetinjstvo mnogih ljudi. Međutim u ovom primjeru pokazali su jasan stav prema čemu teže, uz subliminarne poruke propagiraju i homoseksualno ponašanje.