Roditelji pripazite! Disney Channel prvi put prikazao istospolni poljubac u dječjoj animiranoj seriji

Jedan od najpoznatijih primjera umetanja subliminarnih poruka u sadržaj zasigurno su crtani filmovi. Disneyjevi crtići jedni su od najomiljenijih crtanih filmova na svijetu i obilježili su djetinjstvo mnogih ljudi. Međutim u ovom primjeru pokazali su jasan stav prema čemu teže, uz subliminarne poruke propagiraju i homoseksualno ponašanje.

Najbolje od svega je što ti parovi nisu prikazani posebno, kao da se radi o nečem drukčijem, nego su se ljubili u publici, zajedno s ostalim parovima, piše Večernji list.

Disney je ovog tjedna ušao u povijest, pišu američki mediji. Naime, na njihovom Disney Channelu u seriji "Star vs. The Forces of Evil" prvi je put u nekom animiranom filmu ili seriji prikazan istospolni poljubac. U aktualnoj epizodi ove dječje serije mogli smo tako vidjeti ne jedan nego čak četiri istospolna muška  poljupca.

U ovoj seriji pratimo avanture čarobne princeze Star Butterfly koja živi na Zemlji s prijateljem Marcom Diazom. U ovoj epizodi Star i Marco posjećuju koncert omiljenog boy banda. Prilikom izvođenja jedne pjesme svi parovi u publici počeli su se ljubiti, a među njima su bila i dva homoseksualna, te dva lezbijska para.

Najbolje od svega je što ti parovi nisu prikazani posebno, kao da se radi o nečem drukčijem, nego su se ljubili u publici, zajedno s ostalim parovima. Time su autori serije očigledno željeli prikazati kako nema razlike između istospolnih i hetero parova.

Inače, Star vs. The Forces of Evil nije prva animirana serija u kojoj su se mogli vidjeti istospolni parovi. U seriji "Gravity Falls" je tek u posljednjoj epizodi objavljeno kako su dva junaka serije u vezi, a u seriji "Good Luck Charlie" postoji lik čiji su roditelji istog spola. No, ni u jednoj od tih serija nismo mogli vidjeti takav poljubac.

Sporan video pogledajte ovdje: