Sadržaj s oznakom: Dom svete Marte

'Čovjek koji je navikao mnogo raditi i koji je iznenada zbog bolesti morao odustati od svih svojih projekata, uspijevajući neprestano ostati u miru. To je kršćanin!'

Tražimo nove putove, no pod uvjetom da to budu Gospodinovi putovi

Kršćani ponekad više vole neuspjeh koji daje prostora pritužbama i nezadovoljstvu, a to je savršeno polje za đavlovu sjetvu – rekao je papa Franjo jutros u propovijedi tijekom mise koju je slavio u Domu svete Marte osvrnuvši se na umor o kojem se govori u prvom čitanju iz Knjige brojeva današnje liturgije (Br 21,4-9). Božji narod – piše u prvom čitanju – bio je nestrpljiv.

Moliti za milost da imamo srce koje sliči Božjem Srcu

Na neugodna pitanja koja nam postavlja Gospodin ne smijemo davati kompromisne odgovore

Mučeništvo Ivana Krstitelja, najvećeg čovjeka rođena od žene, kako ga je nazvao Isus, veliko je svjedočanstvo.

Da bismo otvorili srca drugih i pozvali ih na obraćenje potrebne su krotkost, poniznost i siromaštvo, slijedeći Kristove korake; ne smijemo si umišljati da smo iznad drugih ili tražiti neku ljudsku korist – rekao je papa Franjo jutros na misi u Domu svete Marte osvrnuvši se na evanđelje današnje liturgije (Mk 6,7-13) koje govori o ozdravljenju.

U trenucima dezolicije potrebno je najprije prisjetiti se lijepih trenutaka, susreta s Gospodinom i vremena ljubavi

„Pazite, braćo, da ne bi u koga od vas srce bilo opako, nevjerno, odmetnulo se od Boga živoga“ (Heb 3,7-14). To je poruka i upozorenje – rekao je papa Franjo danas u propovijedi u Domu svete Marte i naglasio – Pisac Poslanice Hebrejima čiji odlomak smo pročitali u današnjoj liturgiji uputio je tu poruku kršćanskoj zajednici koja se, u svim svojim članovima, a osobito svećenicima, biskupima i redovnicama, suočava s iskušenjem izopačenosti srca.

Bog čini prvi korak i voli čovječanstvo koje ne zna ljubiti, jer je suosjećajan i milosrdan, dok mi, iako dobri, često ne razumijemo potrebe drugih, te smo ravnodušni možda zato što ljubav Božja nije ušla u naša srca – rekao je papa Franjo jutros na misi u Domu svete Marte. U propovijedi se Papa osvrnuo na današnja liturgijska čitanja, a osobito na evanđelje koje govori o umnažanju kruhova.

Ne smijemo prestati sanjati budućnost

Stanje kršćana mora biti stanje utjehe, pa i u ružnim trenucima

Gospodin uzvisuje ponizne, one koji žive stvarnost svakidašnjice, raspršuje umišljene oholice

Kraj svijeta i svakoga od nas, jednoga dana. To je bila tema o kojoj je papa Franjo razmišljao u propovijedi na jutarnjoj misi. Carstva propadaju, ostaju samo ponizni koji se pouzdaju u Gospodina

Kad bi me Gospodin danas pozvao, što bih učinio?

Velikodušnost je suprotnost konzumizmu

Stranica 1 od 5