Sadržaj s oznakom: Duhovna zvanja

Ne susreće se svaki dan obitelj s pet kćeri i nećakinjom koje su redovnice!

Branislav je u studenom prošle godine zaređen za đakona. Njegov otac, katolički aktivist zatvoren zbog borbe protiv komunizma u Čehoslovačkoj tijekom 1980-ih, poslao mu je dirljivo pismo.

Svećenik sam, ali je moj put do Boga bio jako dug. Kao mladić tražio sam smisao života i lutao.

Donosimo vam predivnu molitvu koju i vi možete moliti svake prve subote u mjesescu:

Četiri duhovna zakona su način da se navijesti Radosna vijest o spasenju koje nam je dostupno vjerom u Isusa Krista.

Mariji, Majci Božanske milosti povjeravam novo proljeće zvanja
Tebi se utječem, Majko Crkve.

U župi je bila jedna majka koja je svake prve subote davala slaviti sv. Misu za duhovna zvanja.

Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se danas na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja.

U Međugorju se od 1981. godine moglo primjetiti kako Bog djeluje na poseban način a tome su pokazatelji ispovijedi, obraćenja, tjelesna i duhovna ozdravljenja.

Otac Charles Colazzi iz New Jerseya deveti je put u Međugorju.

U listopadu sljedeće godine održat će se 15. redovita Generalna skupština biskupske sinode, koja će biti posvećena mladima, osobito odnosu imeđu mladih, vjere i poziva.

Svoj život posvetiti vjeri i Bogu i odlučiti se na svećenički poziv za neke znači zaokrenuti svoj život. Kako izgleda taj trenutak odluke i kako je živjeti u samostanu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska saznala je od mladog svestranog fratra Ivana Lotara.

Bog svakoj osobi upućuje jedinstveni poziv na postojanje te život u ljubavi za koji smo stvoreni i koji treba ispuniti najdublje težnje naše duše. Ovaj poziv na ljubav se ostvaruje kroz poziv na bračni ili pak redovnički život.

Broj svećeničkih zvanja, prema podacima koje je nedavno objavio vatikanski Središnji crkveni ured za statistiku, nastavlja trend pada od 2012. godine.

Theresa Aletheia Noble je redovnica i poznata blogerica, ali nije uvijek bila. Sada je gorljiva redovnica i evangelizatorica, a nekoć je bila gorljiva ateistkinja i aktivistica.

Nakon iskustva u Međugorju mnogi su odlučili nasljedovati Krista izabirući svećenički ili redovnički poziv. Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova i jedan od pokazatelja da je ovdje velika milost na djelu. Na naš mail pristiglo je još jedno svjedočanstvo koje je plod međugorske duhovnosti ali i svojevrsna molba onima koji se nalaze na fotografiji niže u tekstu. Fotografija je nastala na Mladifestu 2011.godine, a tema susreta je bila "Evo me, neka mi bude po riječi tvojoj". Na njoj se nalaze 'pozvani'. Više u tekstu...

Stranica 1 od 2