Sadržaj s oznakom: Duhovna zvanja

Za biskupa Williama Byrnea iz Springfielda i njegovu sestru Dede Byrne, svakodnevna pobožnost njihovih roditelja Euharistiji potaknula je otvorenost prema pozivu na posvećen život.

Četiri duhovna zakona su način da se navijesti Radosna vijest o spasenju koje nam je dostupno vjerom u Isusa Krista.

„Misija počinje iz Afrike“ središnja je tema razmjena iskustava i rasprava na Kontinentalnom susretu misionarskih društava apostolskog života (MISAL) koji se od 18. do 21. travnja održava u Centru „Paul Pellet“ u Abidjanu.

Mariji, Majci Božanske milosti povjeravam novo proljeće zvanja
Tebi se utječem, Majko Crkve.

Ne susreće se svaki dan obitelj s pet kćeri i nećakinjom koje su redovnice!

Branislav je u studenom prošle godine zaređen za đakona. Njegov otac, katolički aktivist zatvoren zbog borbe protiv komunizma u Čehoslovačkoj tijekom 1980-ih, poslao mu je dirljivo pismo.

Svećenik sam, ali je moj put do Boga bio jako dug. Kao mladić tražio sam smisao života i lutao.

Donosimo vam predivnu molitvu koju i vi možete moliti svake prve subote u mjesescu:

U župi je bila jedna majka koja je svake prve subote davala slaviti sv. Misu za duhovna zvanja.

Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se danas na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja.

U Međugorju se od 1981. godine moglo primjetiti kako Bog djeluje na poseban način a tome su pokazatelji ispovijedi, obraćenja, tjelesna i duhovna ozdravljenja.

Otac Charles Colazzi iz New Jerseya deveti je put u Međugorju.

U listopadu sljedeće godine održat će se 15. redovita Generalna skupština biskupske sinode, koja će biti posvećena mladima, osobito odnosu imeđu mladih, vjere i poziva.

Svoj život posvetiti vjeri i Bogu i odlučiti se na svećenički poziv za neke znači zaokrenuti svoj život. Kako izgleda taj trenutak odluke i kako je živjeti u samostanu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska saznala je od mladog svestranog fratra Ivana Lotara.

Bog svakoj osobi upućuje jedinstveni poziv na postojanje te život u ljubavi za koji smo stvoreni i koji treba ispuniti najdublje težnje naše duše. Ovaj poziv na ljubav se ostvaruje kroz poziv na bračni ili pak redovnički život.

Broj svećeničkih zvanja, prema podacima koje je nedavno objavio vatikanski Središnji crkveni ured za statistiku, nastavlja trend pada od 2012. godine.

Stranica 1 od 2