Sadržaj s oznakom: Fra Perica Ostojić

Objavljeno u Duhovni kutak | 4.5.2023.

O potvrdama za kumstvo

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su postavili pitanje vezano za potvrde o kumstvima.

U emisiji "Pitajte svećenika" koja se emitira na radiopostaji MIR Međugorje, fra Perica Ostojić je odgovorio na pitanje koje ste mu postavili, a ono je: "Koja je razlika između građanske i liturgijske godine i gdje spada tjedan između sveca Krista Kralja i prve nedjelje Došašća?"

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su postavili pitanje: Tko na krštenju drži dijete - roditelji ili kumovi?

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su postavili pitanje: Koji je dio mise zborna molitva?

U rubrici "pitajte svećenika" koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje ovog tjedna slušatelji su pitali:"Je li sv. Misa osobna molitva ili zajednički čin?"

Danas je u crkvi Krista Kralja u Čitluku svoju Mladu misu proslavio fra Perica Ostojić. Svečano misno slavlje započelo je procesijom, nakon čeka su roditeljski blagoslov mladomisniku udjelili njegovi roditelji, majka Zdravka i otac Anđelko.

Član Hercegovačke franjevačke provincije Blažene Djevice Marije na nebo Uznesene, naš Brotnjak fra Perica Ostojić, u nedjelju, 26. srpnja 2015. u 11:00 sati u crkvi Krista Kralja u Čitluku pod geslom „Gospodine, uči me svojemu putu i hodit ću u istini tvojoj“ proslavit će svoju Mladu misu.

Danas na svetkovinu sv. Petra i Pavla u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, zaredio je šest svećenika, dosadašnjih đakona, od toga dvojica fratara iz Brotnja.

U ponedjeljak, 29. lipnja 2015. godine, na blagdan svetih Petra i Pavla, mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić zaredit će za svećenike đakone fra Marina Karačića iz Širokog Brijega te fra Ivana Marića i fra Pericu Ostojića iz Čitluka.