FOTO: Fra Perica Ostojić proslavio Mladu misu

Danas je u crkvi Krista Kralja u Čitluku svoju Mladu misu proslavio fra Perica Ostojić. Svečano misno slavlje započelo je procesijom, nakon čeka su roditeljski blagoslov mladomisniku udjelili njegovi roditelji, majka Zdravka i otac Anđelko.

Na samom početku svete mise, pozdrave fra Perici uputili su župnik župe Krista Kralja Čitluk fra Miro Šego, kao i rodica današnjeg mladomisnika Marija Ćorić.

Za svoje mladomisničko geslo fra Perica Ostojić je odabrao: „Gospodine, uči me svojemu putu i hodit ću u istini tvojoj“. Propovjednik današnjeg svečanog misnog slavlja bio je fra Antonio Šakota, koji je svome velikom prijatelju uputio poruku ohrabrenja te ga pozvao da se prepusti Božjem duhu da ga vodi kamo On to želi.

Simoblično je i to, kako je prije točno 23 godine, na današnji dan, svoju Mladu misu proslavio i fra Miro Šego, današnji čitlučki župnik.

Na kraju svete mise mladomisniku se obratio i provincijal fra Miljenko Šteko koji je kazao: - Dragi mladomisniče, sv. Bonaventura bi ti poručio, a to je i propovjednik govorio: „Gospodin te je izabrao prije nego što si se rodio, u svojoj promisli te imao“. Ti si odgovorio… Po svetom ređenju kao svećenik postao si član Hercegovačke franjevačke provincije. Čestitam ti na tome i želim ti da te prate kroz život mir i dobro. U svom mladomisničkom geslu stavio si riječi i molitvu da te Gospodin prati i da ćeš poštovati Njegov glas i hoditi u istini. To je ono najveće i najviše što ti u ovom trenutku i ja mogu poželjeti. Neka te na tvom životnom putu prate mir i dobro – rekao je provincijal Šteko i dodao da Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji ni u najtežim danima nije ponestalo duhovnih zvanja. „Bogu hvala za sve vas“ zaključio je provincijal Šteko.

Fra Perica je najveću zahvalu izrekao dragome Bogu, da bi nakon toga se zahvalio svojim roditeljima, obitelji, prijateljima, svima onima koji su ga odgajali na putu do njegove Mlade mise, te je sa svojim kolegama mladomisnicima na sve nazočne zazvao Božji blagoslov.

Fotogaleriju sa današnje Mlade mise fra Perice Ostojića pogledajte OVDJE