Najavljujemo: Fra Perica Ostojić u nedjelju 26. srpnja slavi Mladu misu

Član Hercegovačke franjevačke provincije Blažene Djevice Marije na nebo Uznesene, naš Brotnjak fra Perica Ostojić, u nedjelju, 26. srpnja 2015. u 11:00 sati u crkvi Krista Kralja u Čitluku pod geslom „Gospodine, uči me svojemu putu i hodit ću u istini tvojoj“ proslavit će svoju Mladu misu.

Fra Perica franjevački habit oblači 13. srpnja 2008. godine, a prvi redovnički zavjet položio je 12. srpnja 2009. godine na Humcu.

Četiri godine kasnije, točnije 15. rujna 2013. godine na Širokom Brijegu polaže svečani (doživotni) zavjet.
Za đakona je zaređen 22. lipnja 2014. u rimskoj crkvi San Gregorio VII Papa, a svetu misu ređenja vodio je nadbiskup José Rodríguez Carballo, tajnik Kongregacije za ustanove posvećenoga života.

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2015. godine, u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski zaredio ga je za svećenika.

„Zahvalan Bogu trojstvene ljubavi na daru redovničkoga i svećeničkog poziva, roditeljima na daru života i potpori koju su mi uvijek davali, svojem franjevačkom bratstvu, te svima koji su me uvijek pratili svojim molitvama i prijateljstvom pozivam da podijelite sa mnom radost slavlja Mlade mise“ – stoji u pozivu kojeg je uputio fra Perica.

Fra Perica Ostojić je rođen 1986. godine od oca Anđelka i majke Zdravke. Osnovnu i srednju školu pohađa u rodnom Čitluku, a na Papinskome lateranskome sveučilištu u Rimu završio je Filozofsko-teološki studij.

Više vijesti iz Crkve čitajte OVDJE