Sadržaj s oznakom: Kamenita vrata

Kamenita vrata su jedan od najslikanijih i najprepoznatljivijih motiva hrvatskog glavnog grada. Do njih je najlakše doći Radićevom (nekadašnjom Dugom) ulicom koja vodi od Trga bana Jelačića.

Objavljeno u Molitve | 31.5.2023.

Majci Božjoj Kamenitih vrata

Presveta Bogorodice!

Objavljeno u Svjedočanstva | 31.5.2023.

Čudo s Kamenitih vrata

Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati.

U subotu, 8. listopada u 20 sati u Dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju bit će prikazan film Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata. Projekcija filma se odvija u sklopu 14. Mariološko-marijanskog nacionalnog kongresa koji se od petka 7. listopada do nedjelje 9. listopada odvija u Međugorju na temu ''Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji.''

Presveta Bogorodice!
Tvoj sveti Lik nije izgorio u razorno požaru Kamenitih vrata.

Na poziv zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića euharistijsko slavlje svetkovine Blažene Djevice Marije Majke Božje od Kamenitih vrata u srijedu, 30. svibnja, u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je nadbiskup i metropolit Genove i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija kardinal Angelo Bagnasco, javlja IKA.

Za razliku od protekle dvije godine, ove će godine procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata proći svojom uobičajenom rutom: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Budući da svetkovina Presvetoga Tijela i krvi Kristove pada na dan 31. svibnja, ovogodišnja proslava Majke Božje od Kamenitih vrata održat će se dan prije, u srijedu 30. svibnja, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, javlja IKA.

Prenosimo u cijelosti poziv na događaj u organizaciji Marijanskog zavjeta za Domovinu i patera Ikea koji je blokiran.

„Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje!“  - Milost se izljeva i nataplja srca i duh dijem naše zemlje. Gospodin obnavlja i računa na našu mladost.

Nadbiskup i metropolit Chicaga kardinal Blase Joseph Cupich u srijedu je navečer u zagrebačkoj katedrali naglasio kako mu je srce naročito ganuto kad se sjeti vlastitih korijena u zemlji koju su mu djedovi i bake nazivali ‘Lijepa naša domovino’, a on ih je kao dijete usvojio pa danas moli ‘da bi vazda sretna bila’.

Moilitva će trajati sve dok se ne riješe ključna pitanja opstojnosti Domovine!

Koncert je održan ispred crkve Svete Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu

Veliki koncert duhovne glazbe 'Kamenita vrata' održan je na zagrebačkom Trgu svete Katarine pred brojnom publikom.