'Kroz pjevanje se obraćam Bogu'

Veliki koncert duhovne glazbe 'Kamenita vrata' održan je na zagrebačkom Trgu svete Katarine pred brojnom publikom.

Na njemu su, među ostalima, nastupili Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, koja nam je ispričala što joj znači duhovna glazba i izvođenje duhovnih pjesama.

'Koncert i atmosfera bili su veličanstveni. Publika je uživala, posebno se osjećalo zajedništvo i ljubav. Priča oko molitvene zajednice Srce Isusovo raste sve više i jako sam sretna zbog toga', kaže Marija Husar Rimac. Pjevačica je nastupila i na prvom koncertu održanom prošle godine na Kamenitim vratima, gdje se molitvena zajednica svakog utorka okuplja na molitvi krunice.

I Marija je, kad joj to obaveze dopuste, ondje. Pjevačica je već 12 godina živi vjeru, a pjevanje duhovnih pjesama za nju je poseban doživljaj.
'Kroz pjevanje i svaki stih, obraćam se bogu. Znam što svaka riječ čini meni, a osjećam da to isto čini i publici. Neke pjesme koje pjevam su iz Biblije, neke su proživljeno osobno iskustvo koje te na poseban način dotakne', pojasnila je.

Na koncertu koji je organizirala Mija Milovčić, a producirala Lidija Samardžija, pjevače je pratio band Ante Gele. Nastupili su i Alan Hržica koji je voditelj molitvene zajednice i idejni začetnik koncerta, Đorđija Palić, Kornelija Palić, fra Marin Karačić, zbor Skac.