Sadržaj s oznakom: Kanonizacija

Mladi Talijan 2006. je kao 15-godišnjak izgubio bitku s teškim oblikom leukemije, nakon čega ljudi diljem svijeta javljaju medicinska čuda koje pripisuju njemu.

Papa Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji je u kratkom životu koristio svoje kompjutorske vještine za širenje vjere i time mu omogućio da bude proglašen svecem, prvim u generaciji "milenijalaca", javlja CNA.

Nadbiskup Santa Fe de la Vera Cruza u Argentini, Sergio Fenoy, potpisao je edikt kojim započinje proces prije otvaranja kauze za kanonizaciju sestre Cecilije Marije od Svetoga Lica, karmelićanke iz provincije Neuquén koja je umrla od raka 2016. godine u 43. godini života.

Papa Franjo jučer je primio u audijenciju kardinala Angela Becciua, pročelnika Zbora za proglašenje svetih, te odobrio objavljivanje dekreta za nekoliko časnih slugu Božjih, jednu blaženicu i za dvije buduće svetice, blaženu Giuseppinu Vannini i blaženu Dulce Lopes Pontes

Na svetkovinu Sv. Josipa, 19. ožujka papa Franjo primio je u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca Angela kard. Becciua te je tom prigodom odobrio nove dekrete kojima će Crkva biti bogatija za devet blaženika i pet slugu Božjih.

Papa Franjo je 18. ožujka 2015. odobrio dekret o priznavanju herojskih kreposti sluge Božjega Petra Barbarića.

Papa Franjo je prošlih dana primio kardinala Angela Becciua, pročelnika Zbora za proglašenje svetih, te odobrio objavljivanje dekreta o dvoje novih svetaca, jednoga blaženika i petero časnih slugu Božjim.

Papa Franjo predsjedao je 19. srpnja u Vatikanu javnim redovnim konzistorijem i najavio da će bl. Sulprizija proglasiti svetim 14. listopada, u tijeku Biskupske sinode za mlade.

U Konzistorijskoj dvorani Apostolske palače papa Franjo predsjedao je u redovnim javnim konzistorijem za kanonizaciju šest blaženika.

Konzistorij Svete Stolice razmotrit će 19. svibnja prijedloge i donijeti zaključak o proglašenju svetima bl. Oscara Romera i pape Pavla VI. Predviđa se da će ih uskoro kanonizirati papa Franjo.

Papa Franjo primio je 7. ožujka u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca Angela Amata te tom prigodom potpisao dekrete o čudima, mučeništvu i herojskim krepostima.

Na posljednjoj sjednici kardinalske komisije pri Kongregaciji za kauze svetih, 6. veljače, jednoglasno se priznalo vjerodostojnim čudo koje se pripisuje zagovoru Giovannija Battiste Montinija – papi Pavlu VI.

Kaszap je rado patio zbog Krista, nudeći cijeli svoj život Bogu. Upoznajte Stephena Kaszapa, izviđača i osvajača zlatne medalje u gimnastici koji je na putu ka svetosti

Vatikanska kongregacija za kauze svetaca prepoznala je čudo koje se pripisuje zagovoru blaženog pape Pavla VI. što je otvorilo put za njegovu kanonizaciju.

Sestra Rani je bila gladna i žedna pravednosti. Zbog toga je ubijena 25. veljače 1995. godine. Ubojica ju je napao i zadao joj 54 uboda nožem. (…)

Kršćanski je život „ljubavna priča s Bogom“. Stoga, umjesto da sjedimo u „naslonjačima dobiti i užitaka“, potrebno je odgovoriti na Božji poziv na svadbenu gozbu kao što je učinilo 35 današnjih novih svetaca koje je papa Franjo kanonizirao za vrijeme jutrošnje svete mise na Trgu svetoga Petra.

Stranica 1 od 2