Sadržaj s oznakom: Kanonizacija

Papa Franjo jučer je primio u audijenciju kardinala Angela Becciua, pročelnika Zbora za proglašenje svetih, te odobrio objavljivanje dekreta za nekoliko časnih slugu Božjih, jednu blaženicu i za dvije buduće svetice, blaženu Giuseppinu Vannini i blaženu Dulce Lopes Pontes

Na svetkovinu Sv. Josipa, 19. ožujka papa Franjo primio je u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca Angela kard. Becciua te je tom prigodom odobrio nove dekrete kojima će Crkva biti bogatija za devet blaženika i pet slugu Božjih.

Papa Franjo je 18. ožujka 2015. odobrio dekret o priznavanju herojskih kreposti sluge Božjega Petra Barbarića.

Papa Franjo je prošlih dana primio kardinala Angela Becciua, pročelnika Zbora za proglašenje svetih, te odobrio objavljivanje dekreta o dvoje novih svetaca, jednoga blaženika i petero časnih slugu Božjim.

Papa Franjo predsjedao je 19. srpnja u Vatikanu javnim redovnim konzistorijem i najavio da će bl. Sulprizija proglasiti svetim 14. listopada, u tijeku Biskupske sinode za mlade.

U Konzistorijskoj dvorani Apostolske palače papa Franjo predsjedao je u redovnim javnim konzistorijem za kanonizaciju šest blaženika.

Konzistorij Svete Stolice razmotrit će 19. svibnja prijedloge i donijeti zaključak o proglašenju svetima bl. Oscara Romera i pape Pavla VI. Predviđa se da će ih uskoro kanonizirati papa Franjo.

Papa Franjo primio je 7. ožujka u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca Angela Amata te tom prigodom potpisao dekrete o čudima, mučeništvu i herojskim krepostima.

Na posljednjoj sjednici kardinalske komisije pri Kongregaciji za kauze svetih, 6. veljače, jednoglasno se priznalo vjerodostojnim čudo koje se pripisuje zagovoru Giovannija Battiste Montinija – papi Pavlu VI.

Kaszap je rado patio zbog Krista, nudeći cijeli svoj život Bogu. Upoznajte Stephena Kaszapa, izviđača i osvajača zlatne medalje u gimnastici koji je na putu ka svetosti

Vatikanska kongregacija za kauze svetaca prepoznala je čudo koje se pripisuje zagovoru blaženog pape Pavla VI. što je otvorilo put za njegovu kanonizaciju.

Sestra Rani je bila gladna i žedna pravednosti. Zbog toga je ubijena 25. veljače 1995. godine. Ubojica ju je napao i zadao joj 54 uboda nožem. (…)

Kršćanski je život „ljubavna priča s Bogom“. Stoga, umjesto da sjedimo u „naslonjačima dobiti i užitaka“, potrebno je odgovoriti na Božji poziv na svadbenu gozbu kao što je učinilo 35 današnjih novih svetaca koje je papa Franjo kanonizirao za vrijeme jutrošnje svete mise na Trgu svetoga Petra.

U sklopu osmog susreta Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca održanog proteklog tjedna u Italiji, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir susrela se 27. kolovoza u Rimu sa Svetim Ocem papom Franjom.

Nakon što je prošle godine, 30. svibnja, u Šibeniku zaključen istražni Biskupijski postupak o službenici Božjoj Klari Žižić, utemeljiteljici Družbe sestara franjevki od Bezgrješne (Šibenskih franjevki) i predan 16. lipnja iste godine na Kongregaciji za proglašenje svetaca u Rimu, Kongregacija na čelu s prefektom kardinalom Angelom Amatom izdala je 30. lipnja 2017. "Dekret valjanosti" kojim je pozitivno ocijenjen istražni Biskupijski postupak obavljen od biskupskog ordinarijata u Šibeniku, o životu, krepostima, glasu svetosti i znakovima (čudesima) službenice Božje Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne.

Papa Franjo kanonizirao je jučer u Vatikanu sedam osoba, među kojima je dvoje Francuza - jedna karmelićanka preminula 1906. i jedan fratar ubijen tijekom Francuske revolucije, te jako omiljen argentinski župni svećenik koji je svoj život posvetio odbačenima iz društva.

Stranica 1 od 2