Sadržaj s oznakom: Krist

O Slavni Kneže Nebeskih Vojska, Sveti Mihaele Arhanđele obrani nas u kušnji i užasnom boju protiv Vrhovništava i Vlasti, protiv zlih duhova.

Neki čovjek dođe monahu i kaže mu: "Kako mogu vjerovati da od običnog kruha i vina postaju Isusovo tijelo, dakle tijelo i krv?"

Objavljeno u Duhovni kutak | 9.4.2023.

Gospodin slavno uskrsnu

Gospodin slavno uskrsnu

Gospodinov sliazak u podzemlje

Dok nosim grančicu za Kristom kraljem, u meni čuči Juda izdajnik.

Ova se molitva moli na koljenima - raširenih ruku

Kada ulazimo u crkvu na Svetu Misu, u tom momentu smo svojim nogama kročili na samo brdo Kalvarija, jer se na svakoj Svetoj Misi žrtvuje Tijelo i Krv našeg Isusa Krista koji se na svakoj Svetoj Misi opet žrtvuje za nas.

Molitva koju su naši stari molili za vrijeme svete Mise, kod podizanja Tijela i Krvi Kristove:

Nikada nisam post shvaćala ozbiljno i to iz vrlo jednostavnoga razloga – bilo je preteško.

Evanđelje nam govori o dvjema različitim događajima. Ponajprije je riječ o ženi koja je mnogo godina bolovala od gubitka krvi, koja je potrošila mnogo novca na liječnike, ali se nije uspjela izliječiti. A drugi događaj govori o djevojčici, kćeri Jairovoj koju Isus uskrisuje od mrtvih.

Objavljeno u Svetac dana | 12.3.2018.

Sveta Fina (Serafina)

Sv. Fina patnica punim imenom Serafina (1238.-1253.) rođena je u gradu San Giminiano u Toskani.

Kada se pričestiš tada Duh Sveti ostavlja u tebi jedinstvo s Kristom..

Gospodine!. . . Konačno sam našao nekoga koga iz dubine srca mogu tako nazvati!

Susret župe koja je pozvana na obraćenje i onih koji u nju dolaze u potrazi za vlastitim obraćenjem najkonkretnije se događa u okupljanju oko euharistijskog stola i u klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu, što je u međuvremenu postalo središtem međugorske duhovnosti.

Rođen sam 1962. u Brescia (Italija). Svoju mladost sam proveo u Predore. Poslije srednješkolskog obrazovanja sam radio u obiteljskom turističkom ugostiteljstvu.

Formulacija stajati izvan sebe mnoge će podsjetiti na emocionalne trenutke iz reportaža i iz knjige Život poslije života.