Sadržaj s oznakom: Kolumne

"Draga djeco, dajte mi svoje osjećaje i svoje probleme"! Želim vas utješiti u vašim nevoljama, želim vas ispuniti mirom, radošću i ljubavlju Božjom.

U Evanđelju su zapisane riječi koje tumače temeljnu zapovijed ljubavi.

Pitanje zašto je spolni odnos prije braka grijeh je složeno pitanje.

Kako se grli kad znaš da je posljednji put? Ovo pitanje sam nedavno negdje pročitala i stalno je prisutno u mojim mislima.

Objavljeno u Kolumne | 20.1.2023.

Kako i kada(početi) moliti?

Svi smo se, barem jedan put u životu, susreli sa problemom zapostavljanja molitve.

Marija je spokojna kao priroda, čista, vedra, bistra, umjerena, lijepa; ona priroda daleko od svijeta, u planini, u polju, na moru, na nebu modrom ili zvjezdanom.

Kad je prije nekoliko dana preminuo australski kardinal George Pell, bila je to udarna vijest kako u svjetskim tako i u hrvatskim tzv. mainstream medijima. Većina su isticali u naslovima kako je umro kardinal, koji se od 2017. do 2020. godine našao u središtu pedofilskog skandala, kao najviše rangirani vatikanski dužnosnik koji je “bio optužen i u zatvoru zbog pedofilije”.

Smrt, žalovanje i pokop pape emeritusa Benedikta XVI. razlog su što je glede slučaja seksualnog i psihičkog zlostavljanja kojeg je navodno još tamo devedesetih počinio razvikani slovenski isusovac otac Marko Ivan Rupnik nastupilo izvjesno zatišje. No, ne zadugo.

Znate li da jedan od znakova koji prati ukazanja su "RUŽE", a tako i njihov miris koji na osebujan način pretkazuje dodir Raja sa našom zemaljskom stvarnošću.

Sveta je pričest čudesna duševna hrana koja jača dušu i brani od svih napasti i pogibelji, čuva ju za život vječni.

Da,došla nam je Majka našega Spasitelja da nas uvede u tajnu Božjeg milosrđa, da nas probudi pozaspale sa kreveta svijeta i digne u visine nebeske slobode koja ne podliježe zakonima stvarnosti, vremena ni prostora.

”Gospodine, volim te”, bile su na talijanskom jeziku posljednje riječi Benedikta XVI. neposredno prije nego što je preminuo na Staru godinu ujutro u 9.34, tvrdi više medija diljem svijeta, među njima i Vatican News. Papa emeritus Benedikt XVI. je izgovorio te riječi kratko prije nego što je izdahnuo.

Objavljeno u Kolumne | 6.1.2023.

POHOD MUDRACA

„Kad se Isus rodio u Betlehemu judejskome u dane Heroda kralja, gle, mudraci se s Istoka pojaviše u Jeruzalemu raspitujući se: "Gdje je taj novorođeni kralj židovski?

Objavljeno u Kolumne | 3.1.2023.

Kako Isus ozdravlja?

U molitvi često od Isusa tražimo ozdravljenje. Vlastito i dragih nam osoba. Vapimo tražeći pomoć svjesni svojih ljudskih ograničenja, slabosti i krhkosti tijela.

Nova je godina. Kakva će biti? Što će nam donijeti? To znade samo Bog. Poneki se znaju latiti i praznovjernih smiješnih sredstava: gledanja u karte, crnu kavu, horoskope...

Objavljeno u Kolumne | 28.12.2022.

Pokolj nevine dječice

„Tada se Herod, videći da su ga magi izigrali, veoma rasrdi te naredi da se poubijaju u Betlehemu i njegovoj okolici sva muška djeca od dvije godine pa naniže, prema vremenu za koje se pomno raspitao u maga.

Stranica 1 od 19