Sadržaj s oznakom: Sarajevo

Caritas BiH, MyRight i Unija organizacija osoba sa invaliditetom u BiH organiziraju Prvi kongres osoba s invaliditetom u BiH koji će se održati od 8. do 10. studenog

U župi sv. Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja, po prvi put, u mjesecu svibnju 2023. godine, pokrenuta je molitvena inicijativu: „Što je muškarac bez krunice“.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, na svoj rođendan, u nedjelju 8. rujna 2019., kada Crkva slavi i blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, predvodio je večernje Euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu kojim je obilježen i dan spomena na slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Proslavljena svetkovina Uzašašća Blažene Djevice Marije na Stupu

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 2. prosinca 2018., na prvu nedjelju Došašća u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu predvodio je Euharistijsko slavlje i zaredio za đakone trojicu kandidata Franjevačke provincije Bosne Srebrene i trojicu kandidata Vrhbosanske nadbiskupije.

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu, 13. prosinca 2018. s početkom u 15 sati

U jutarnjim satima 28. rujna počela je s radom još jedna volonterska avantura koja se, već peti put za redom, održava pod nazivom 72 sata bez kompromisa, a organizira ju Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. iz Sarajeva na čelu s koordinatorom projekta Josipom Milanovićem. Uz mlade iz BiH, u akciji sudjeluju i volonteri iz Hrvatske, Italije, Češke i Njemačke.

Više od 35 mladih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije okupilo se od 19. do 25. srpnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih (NCM) „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu.

Bistrik/Sarajevo-Franjevački samostan sv. Ante organizirao je duhovnu obnovu od četvrtka, 26.4. do subote 28.4.2018.

Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog na Bistriku u Sarajevu organizira adventsku duhovnu obnovu koja će trajati šest dana od ponedjeljka 4.12 do subote 9.12.2017.

Objavljeno u Brotnjo | 17.8.2017.

Ljetno kino u Čitluku

Operacija kino, putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra donosi radost i stanovnicima Čitluka.

Prije rata BiH je svake godine imala stotine studenata Franjevačke teologije u Nedžarićima u Sarajevu. Iako danas ovu ustanovu godišnje pohađa tridesetak mladića, nove generacije bosanskih fratara s velikom željom svakodnevno vrijedno uče i rade kako bi u narodu ostali čuvari vjere, pismenosti i lijepe riječi te adresa na kojoj ljudi uvijek mogu potražiti pomoć.

Prošlo je dvadeset godina od posjeta pape Ivana Pavla II. razorenom Sarajevu 1997. godine.

U katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, 27. studenog bile su izložene moći troje svetih Poljaka: svetog pape Ivana Pavla II., svete Faustine Kowalske i svetog Mihaela Sopočka. Pobožnost čašćenja moćiju i misno slavlje u 18 sati predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

I dok svako pojavljivanje fotografija ili karikatura proroka Muhameda u islamskom svijetu izaziva najblaže rečeno burne reakcije, koje se kreću od prosvjeda do teroristčkih akata i ubojstava, ismijavanje drugih i drugačijih u dominantno bošnjačkim sredinama u BiH uzima se "zdravo za gotovo".

Napokon je došao i taj dan - 6.lipnja, papa Franjo u Sarajevu!

Stranica 1 od 3