Sadržaj s oznakom: Panama

Papa Franjo opet je iznenadio i pokazao veliko srce.

Isusu zove prihvatiti život u njegovoj krhkosti i slabosti, ali i u ljepoti

Vi, dragi mladi, niste budućnost, nego ste Božje 'sada' - rekao je papa Franjo mnoštvu mladih koji su nakon sinoćnjega bdijenja noć proveli u Parku svetoga Ivana Pavla II. kako bi sudjelovali na završnoj misi Svjetskoga dana mladih u Panami

Susretom pape Franje s 250.000 mladih, u Panami je jučer započela središnja proslava 34. svjetskog dana mladeži. Sveti Otac ih je, među ostalim, potaknuo da budu učitelji i stvaraoci kulture susreta.

Papa Franjo je danas prijepodne otputovao u Panamu gdje će, prigodom tog 26. međunarodnog putovanja svojega pontifikata, sudjelovati na 34. svjetskom danu mladih.

Uz hodočasnički križ Svjetskog susreta mladih, uz taj se događaj od 2003. godine veže i ikona Blažene Djevice Marije "Salus Populi Romani", izložena u bazilici Svete Marije Velike, koja je osobito draga papi Franji

Poruka Svetog Oca mladima u pripremi za 34. Svjetski dan mladih, koji se slavi u Panami, usredotočuje se na temu: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1, 38).

Svjetski susret mladih koji će trajati do 27. siječnja.

Papina video poruka mladima povodom Svjetskog dana mladih u Panami

Zatvorenici iz zatvora 'La Joya di Panama' izrađuju ispovjedaonice za Svjetski susret mladih u Panami 2019. godine.

Objavljena je Papina poruka mladima povodom 32. svjetskog dana mladih 2017. koji će se na biskupijskoj razini obilježiti na Cvjetnicu, 9. travnja. Tema ovogodišnjeg susreta uzeta je iz Evanđelja po Luki i glasi „Velika mi djela učini Svesilni“ (Lk 1,49).

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je 22. studenoga teme koje je Papa odabrao za iduća tri Svjetska dana mladih čiji će vrhunac biti svjetska proslava toga događaja, na programu u Panami 2019. godine.