Sveti Otac za iduće Svjetske dane mladih odabrao marijanske teme

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je 22. studenoga teme koje je Papa odabrao za iduća tri Svjetska dana mladih čiji će vrhunac biti svjetska proslava toga događaja, na programu u Panami 2019. godine.

Tema 32. svjetskog dana mladih koji se slavi 2017. bit će „Velika mi djela učini Svesilni" (Lk 1, 49). Iduće, 2018. godine tema 33. svjetskog dan mladih bit će „Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga" (Lk 1, 30). Tema 34. svjetskog dana mladih, koji će se slaviti 2019. na međunarodnoj razini, bit će „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi" (Lk 1, 38).

Duhovni hod koji je zacrtao Sveti Otac, navodi se priopćenju Dikasterija, povezan je s razmišljanjem pokrenutim s posljednja tri Svjetska dana mladih, 2014.-2016., koja su bila usredotočena na blaženstva. Tri spomenute teme žele dati duhovnom hodu predstojećih svjetskih dana mladih snažnu marijansku konotaciju, dozivajući istodobno u pamet sliku mladeži na putu između prošlosti (2017.), sadašnjosti (2018.) i budućnosti (2019.), koju kroz život nose tri teologalne kreposti: vjera, ufanje i ljubav.

Hod koji je predložen mladima pokazuje također očiti sklad s razmišljanjem koje je papa Franjo povjerio idućoj biskupskoj sinodi: „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja".