Sadržaj s oznakom: Peru

Sonia de Freitas de Pacheco došla je u Međugorje po 19. put s grupom hodočasnika iz Perua (Latinska Amerika). Grupu čine 31 hodočasnik, a stigli su u Međugorje 13. rujna te ostaju do 24. rujna. Ona nikada ne dolazi u Međugorje za manje od 10 dana. Prije pandemije znali bi posjetiti Tihaljinu i Mostar, ali sada će samo ostati ovdje. Hodočasnici dolaze iz gradova Lima, Chiclayo i Piura i imaju tri svećenika u grupi.

Britanski aktivist za zaštitu okoliša i katolički misionar Paul McAuley, (71) pomagao je amazonskim plemenima u borbi protiv nasrtaja naftnih i plinskih kompanija.

Španjolski isusovac pronađen je u petak mrtav u školi u amazonskoj školi za domorodačku djecu, objavili su isusovački izvori.

Papa Franjo uputio poruku sudionicima u kojoj je istaknuo da je "život primarna vrijednost i iskonsko pravo svake osobe"

Protuotrov za globalizaciju ravnodušnosti jest svakodnevno živjeti ljubav prema Bogu i prema bližnjima – istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnjeg svečanog misnog slavlja u Limi na kojem je sudjelovalo oko milijun i tristo tisuća vjernika.

Sveti se Otac jučer nakon susreta s narodima Amazonije uputio prema socijalnoj ustanovi „Hogar Principito – Dom Mali princ“ u peruanskom gradu Puertu Maldonadu kako bi se susreo s djecom bez obitelji. Papa je u svom govoru pozvao mlade koji su prošli kroz „Dom Mali princ“ da budu svjetlo nade onima koji sada žive tamo.

Mons. Salvador Pineiro Garcia-Calderon, nadbiskup iz Perua, boravio je ovih dana u Međugorju.