Sadržaj s oznakom: Podmilačje

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić predslavio je misu uočnicu na vanjskom oltaru u Podmilačju, kojom je u nedjelju 23. lipnja započela proslava svetkovine Rođenja Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika tog svetišta i župe.

Župljani župe Podmilačje ove subote proslavljaju 25 godina od početka izgradnje kapelice na planini Ranča gdje se već desetljećima održava tradicionalna kosidba.

Prema već ustaljenoj tradiciji vjernici iz Glamoča, kojima su se pridružili i hodočasnici iz Livna, pješice su hodočastili na gotovo 100 kilometara dugom putu do Podmilačja, javlja nedjelja.ba.

Ovih dana slile su se rijeke hodočasnika u Podmilačje i druga svetišta sv. Ive.

Središnje misno slavlje s molitvama za bolesnike predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš

Tisuće vjernika svake se godine okupi u Podmilačju, nadomak Jajca, u svetištu Svetoga Ive Krstitelja.

Objavljeno u Zanimljivosti | 24.6.2023.

Dolina svetoga Ive

Svetište svetoga Ive Krstitelja u Podmilačju, jedno od najstarijih u BiH, svjedok je vreména i ljudskih mijena kroz mnoga stoljeća. Snagom koju samo Bog može darovati, ono još uvijek pripovijeda i propovijeda obraćenje i pokoru iz kojih se rađaju istinska radost i mir. Pa, što onda prvo istaknuti, čime započeti, čemu dati prednost u ovom kratkom osvrtu?

Objavljeno u Molitve | 24.6.2023.

Molitva sv. Ivi u Podmilačju

Sveti Ivo Krstitelju,

Otrgnimo zaboravu ostavštinu vjere i zavjete naših predaka

U Svetište sv. Ive u Podmilačju pokraj Jajca ovih se dana, uoči proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja koja je u petak 24. lipnja, slijeva mnoštvo hodočasnika koji obavljaju zavjete sv. Ivi. Put najvećeg nemarijanskog svetišta u ovom dijelu Europe tradicionalno su krenuli i brojni vjernici iz Lepeničke doline, piše vecernji.ba.

Svetište Sv. Ivana Krstitelja Podmilačje je poznato prije svega po svetištu Sv. Ivana Krstitelja.

Hodočasnici su stizali sa svih strana, ne samo iz Jajca i okolnih župa, već i iz Lašvanske te župa Lepeničke doline iz kojih se pješačilo po 120 i više kilometara

U subotu 23. lipnja započela je proslava zaštitnika svetišta i župe u Podmilačju Sv. Ivana Krstitelja. Središnje misno slavlje, misu za bolesnike, predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić...

U povodu obilježavanja blagdana svetog Ivana Krstitelja, tisuće vjernika boravi u Podmilačju kod Jajca, jednom od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u BiH.