Hodočašće pješice od Glamoča i Livna do Podmilačja

Prema već ustaljenoj tradiciji vjernici iz Glamoča, kojima su se pridružili i hodočasnici iz Livna, pješice su hodočastili na gotovo 100 kilometara dugom putu do Podmilačja, javlja nedjelja.ba.

Skupina od 18 hodočasnika, predvođena župnikom iz Glamoča don Borisom Ljevakom, kojima se pridružilo petero vjernika iz Livna, koji su dan ranije došli pješice do Glamoča, krenuli su u četvrtak ujutro u 4:00 h iz Glamoča na put u Podmilačje dug 99 kilometara.

Nakon molitve i blagoslova hodili su u pravcu mjesta Sjever – Homar – Dubrave, Pribelja, Majevac, Pljeva i Šipovo, gdje su stigli u kasnim noćim satima. Nakon što su u Šipovu prenoćili, sutradan rano ujutro nastavili su svoj put prema Jezeru, Jajcu i konačno Podmilačju. Tijekom puta hodočasnici su molili krunicu i pjevali duhovne pjesme. Osim duhovne dimenzije ovo hodočašće predstavlja i priliku za ispunjavanje zavjeta s kojima su vjernici krenuli.

Župnik don Boris vjeruje da su mnogi koji su i ove godine iskusili poteškoće puta, ali i zadovoljstvo zbog izvršenih zavjeta, molitava i žrtava već odlučili, ako to bude Božja volja, i dogodine krenuti istim putem ka velikom svetištu u Podmilačju.