Sadržaj s oznakom: Pričest

Ako ovako molimo poslije svake pričesti, sigurno smo u Isusovom Srcu, Njegovim Ranama i na putu svetosti!

To je "djelo i dar Presvetoga Trojstva"

Don Damir Stojić redovno odgovara na pitanja svojih studenata. Evo što je odgovorio na pitanje o postu prije primanju svete pričesti

Žrtva na svetoj misi, budući da je istovjetna sa žrtvom na križu, ima neizmjernu vrijednost. I nema savršenijega načina da se klanjamo Bogu nego prikazujući misu, u kojoj je njegov Sin Isus Krist Žrtva i Svećenik.

Bili vi tradicionalni Katolik ili progresivni modernistički Katolik, trebali biste barem voditi računa o činjenici da dijelovi Isusa u Svetoj pričesti padaju na tlo i da se čitavo vrijeme po njima gazi u Katoličkim crkvama diljem svijeta.

Objavljeno u Poučne priče | 18.4.2022.

Uskrsni poljubac

Branko ima tatu i mamu, a k tome i dvije seke. Idu oni svi u crkvu.

Molitva koja se moli poslije pričesti

Objavljeno u Svjedočanstva | 26.3.2022.

Čudo u Blanotu

Selo Blanot smješteno je u dugačkoj, uskoj nizini okruženoj slikovitim planinama. Iako je zbog svoje lokacije ovo selo bilo ugla­vnom nepoznato, Bogu je bilo drago.

Smije li vjernik svetu hostiju gristi ili je treba samo progutati?

Često i puno razmišljam o sestram i braći u Kristu, koji zbog svojeg života u grijehu, ne mogu pristupiti sakramentu ispovijedi i svete pričesti.

Moji prijatelji, bračni par M. i D., osobe su istinskih moralnih vrijednosti, veoma cijenjene u svojem mjestu, imaju i uspješan brak. M. je karakteran čovjek, svakome bi pritekao u pomoć, ali je po naputku svojega oca odgajan i odrastao kao ateist, dok je njegova supruga, kao djevojka, odgajana u katoličkom duhu pa je primila svete sakramente krsta, ispovijed, pričest i krizmu.

Imam nekoliko pitanja. Možda će vam biti čudna/glupa, ali eto mene zanima i nadam se da ćete mi odgovoriti.

Mala Li, kineskinja u svibnju 1953 prvi je puta primila Sv. pričest, i tada je zamolila Isusa da joj uvijek daje svakodnevni kruh da njena duša ostane živjeti.

Zašto je važno ići na svetu pričest

Objavljeno u Duhovni kutak | 9.1.2022.

Nakon primanja pričesti

Nakon primanja pričesti, ne treba se pokloniti praznom tabernakulu ili oltaru.

Tri stvari potrebne da se dobro pričestimo:

Stranica 1 od 3